pátek 29. března 2024 Taťána

V Brodku u Přerova se bude oslavovat život ve všech jeho podobách. Proběhne tam festival Život je

Už po páté se bude letos v Brodku u Přerova konat netradiční festival s netradičním názvem ŽIVOT JE.

Festival oslavuje život ve všech jeho podobách

Festival vzdává hold životu a veškerým jeho podobám, inspiruje zážitky a pobízí k zamyšlení. Návštěvníci se ve dnech 16.8.-18.8. mohou v areálu fotbalového hřiště těšit na nejrůznější workshopy, přednášky, koncerty, jógu, program pro malé i velké. 

ŽIVOT JE je festival plný lásky, štěstí a radosti. Je jako dítě, které se vyvíjí a roste a právě vstupuje do své dospělosti,“ shrnuje letošní festivalový mód jeho hlavní organizátorka Andrea Fleissigová. A co si pro vás připravila tentokrát?

Hlavním pilířem festivalu jsou rozmanité přednášky, které se zaměří na témata od cestování, přes drsné životní příběhy, inspiraci a sociální podnikání po kompostování a mnohé další. Na dvou hudebních scénách se pak můžete těšit již tradičně na koncert domácích Kowall Company, na roots-rock od Dead-end co., indie-folk od Kapely Vína, plzeňský multižánrový fiftet Tutti Voci či alternativní poprock od zlínských MERS.

Hudební skupina VIDA nabízí setkání s jihoamerickými a španělskými duchovními písničkami, které odhalují a vidí život z hlubšího místa našeho bytí. I letos nebude chybět hudební návštěva ze zahraničí - dorazí například švédská verze Eda Sheerana Jonas Lindberg, lotyšská zpěvačka Marika Mitrike či rumunská finalistka X factoru Maria Grosu se svým pop cabaretem. Následuje rock-alternative od Mayham & Eggs a letos se obnoví i stage s DJ performacemi, kterou navštíví DJ´s z okolí, Lotyšska či Itálie.

Návštěvníky čeká bohatý program

Paralelně s hudbou si návštěvníci mohou i vyzkoušet orientální tance, cvičení SM systému, který vám pomůže se stabilizací páteře, žonglování, masáže, slackline, mandaly. Bohatý je program pro děti - čtení, lukostřelba, skákací hrad, didgeridoo, turnaj nového konceptu fotbalu F3, který se zaměřuje na spolupráci spíše, než na soutěž.

Festival bude plný událostí, aktivit a překvapení, neboť velká část aktivit pro vás bude připravena zahraničními hosty. V rámci projektu výměny mládeže, edukativního projektu financovaného Evropskou unií, se v Brodku opět sešla skupina mladých lidí z Řecka, Lotyšska, Portugalska, Estonska a Španělska, kteří společně s českým týmem festival připravují. „Jelikož je diverzita od počátků festivalu jeho stavebním kamenem, na festivalu si najde každý to svoje,” dodává Cathy Manousaki, koordinátorka zahraničních hostů festivalu. 

„ŽIVOT JE je happening, který vám přináší život jako na dlani. A protože dlaň má pět prstů, letos vám přinášíme festival popáté… Kruh se uzavírá, a pokud jste se v minulosti na festival nedostali, tentokrát by bylo nešťastné nechat si ho utéct,” zve závěrem na akci Andrea Fleissigová. Letos se totiž festival ŽIVOT JE, tak jak ho znáte, koná naposledy. A co přijde příště? Kdo ví. Život je teď a tady, tak si ho nenechte ujít.

Tisková zpráva | Foto Facebook Život je

Štítky akce, život, Brodek, kultura, festival

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.