pátek 26. dubna 2024 Oto

Invalidní senior se vydal na houby do lesa, kde se mu pokazil vozík. Do pátrací akce byl zapojen i vrtulník s termovizí

Ve středu po deváté hodině večer oznámila žena na tísňovou linku , že postrádá svého tchána. Ten ráno vyrazil na houby do lesa k Alojzovu, a to na elektrickém vozíku.

Invalidní senior neměl u sebe mobil, pomocí kterého by mohl zavolat své rodině. Rozjelo se tedy pátrání v obcích Alojzov, Selkoutky, Dětkovice a Určice a v jejím okolí. Do pátrání se zapojil i známý, který věděl o místech, kam zmizelý senior chodil na houby. Pátrání však bylo bezvýsledné. Nakonec do pátrácí akce byla nasazena letecká služba Policie České republiky s termovizí. Díky tomu se podařilo najít místo, kde by se muž mohl nejspíše nacházet. 

Na místo se vydal psovod se psem Inkem a dalším kolegou. Ti seniora našli. Muž uvedl, že se mu v lese pokazil invalidní vozík a on zůstal na místě čekat, zda nepůjde někdo okolo, aby mohl požádat o pomoc. To se však bohužel nestalo, a tak se v noci vydal pěšky domů.

Pohřešovaný naštěstí neutrpěl žádné zranění a v ranních hodinách byl předán rodině. Invalidní vozík posléze dohledali a majiteli předali hasiči z SDH Určice, kteří asistovali i přestřižení řetězu na závoře, abychom se k pohřešovanému mohli dostat,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky houby, houbař, policie, vozík, pátrání, psovod

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.