sobota 20. dubna 2024 Marcela

Osmý ročník Senior symposia nabídne prezentaci služeb a setkání s odborníky

Osmý ročník Senior symposia připravují na svátek seniorů sociální pracovníci přerovského magistrátu. Konat se bude ve čtvrtek 3. října v Hotelu Jana a právě tam čeká na šest stovek návštěvníků série přednášek, besed i kulturního vystoupení.

Akce je celodenní – začíná v devět hodin ráno a končí v šest večer, na odpolední program je ovšem nutno mít místenku. Lístky na bezplatný program se budou vydávat 9. a 10. září od 8 do 12 hodin v salonku u restaurace Městského domu.

Ovšem pozor – senioři, kteří se letos zapojili do anketního výzkumu a získali od tazatelů poukázku na volnou vstupenku, si musejí tuto poukázku vyměnit ve dnech 2. až 4. září v Městském informačním centru. Kdo poukázku nepromění, tomu propadne,“ upozornil náměstek přerovského primátora Petr Kouba.

A co letošní ročník návštěvníkům nabídne? Od půl deváté ráno budou nachystány prezentace služeb, které mohou senioři využít pro zkvalitnění svého života, na místě si mohou nechat změřit tlak, tělesný tuk, nebo kvalitu zraku. O zábavu se postará taneční škola manželů Šrámkových, kteří seniorům předvedou společenský tanec. Dopolední program, který končí úderem poledne, je volný a bude přístupný všem.

Odpolední část s nutnou místenkou začíná v jednu hodinu, kdy seniory přijde pozdravit primátor Přerova Petr Měřínský. A pak už je čekají besedy na zajímavá témata. Dozvědí se, jaké aktivity mohou ve městě užívat, následovat budou přednášky o současnosti i budoucnosti přerovské nemocnice, získají bližší informace o imunologii i o stárnutí z pohledu psychologa. Chybět nebude ani tradiční slovo děkana přerovské farnosti Josefa Rosenberga.

„Potěšíme seniory i kulturou. V odpoledním programu na ně čeká taneční vystoupení dětí ze Střediska volného času Atlas a Bios, dále pak dvou sólistek Moravského divadla v Olomouci, přerovské šansoniérky Ireny Kanovské a zlatým hřebem dne bude koncert Pavla Nováka a jeho skupiny Family,“ uvedla Marta Šintáková z přerovského magistrátu.

Senior symposium se v Přerově koná každoročně od roku 2012. Je oslavou svátku seniorů – od roku 1998 se totiž první říjnový den připomíná jako Mezinárodní den seniorů, který je věnován všem dříve narozeným lidem. Akce se nejdříve konala v Městském domě, pro velký zájem účastníků se vloni poprvé konalo symposium v Hotelu Jana, který nabízí větší kapacitu sálu. 

Tisková zpráva | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky senioři, symposium, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.