středa 24. dubna 2024 Jiří

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čtvrtý ročník Extrem food festivalu v Olomouci přinese exotickou kuchyni, cestování i adrenalinové zážitky

PR článek

V sobotu 21. září proběhne v letním kině v Olomouci čtvrtý ročník Extrem food a travel festivalu. Festival nabídne netradiční cizokrajné pokrmy, prodej exotických surovin, ale také osvětové přednášky o cestování nebo možnost vyzkoušet si několik soutěží a nevšedních aktivit.

„Festival realizujeme v ČR čtvrtým rokem v několika městech. I v Olomouci nechceme nabízet něco, co lze běžně koupit v supermarketu. Návštěvnici se mohou těšit na netradiční jídla, hmyzí kuchyni a exotické pokrmy, které jsou sice běžné, ale spíše daleko od ČR,“ říká pořadatel Pavel Pichler. K ochutnání budou cvrčci, červi, nejsmradlavější ovoce na  světě nebo žabí stehýnka. „Jsme si vědomi, že hranice extrémního a exotického jídla je pro každého někde jinde. Proto kromě extrém zóny na návštěvníky čekají i běžnější pokrmy od restaurací, které budou připravovat pokrmy z thajské nebo čínské kuchyně,“ uklidňuje Pavel Pichler.

Vášniví jedlíci se mohou těšit na soutěže v pojídání. A čeká je opět extrém. Soutěžící budou muset sníst švédské rybí jídlo surströmming, které je považováno za jedno z nejsmradlavějších pokrmů na světě. Pokud to někdo rád ostré, neměl by si nechat uniknout soutěž v pití chilli piva na čas. 

Doprovodný program nabídne show Extrem travel a pět zajímavých hostů. Ti se nejen podělí o své zážitky z dobrodružných cest, ale hlavně zájemcům poskytnou praktické informace, jak si splnit vlastní cestovatelské sny. Kromě jiného návštěvníci budou moci vyzkoušet také hod sekerou nebo  chůzi po střepech. Vstupenky jsou v předprodeji na www.smsticket.cz.

Štítky Extrem food festival, brouci, jídlo, exotika, cestování, adrenalin, gastronomie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.