čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Výstavišti Flora se koná psí výstava Floracanis, k vidění bude přes dva a půl tisíce pejsků

PR článek

O víkendu 7. a 8. září se v areálu výstaviště Flora a přilehlých Smetanových sadech koná 2. ročník národní výstavy psů, která se po dlouhé odmlce vrátila právě do našeho města.

Informace najdete také na oficiálních stránkách akce a také na Facebooku.

Návštěvníci mohou na výstavě vidět 2560 pejsků, téměř tři sta psích plemen, které vystavují vystavovatelé ze šesti evropských zemí.  Nejvíce jsou zastoupena běžná plemena jako jezevčici všech velikostních rázů  a typů srsti, dále retrívři či ohaři. Absolutně nejpočetnějším plemen na výstavě je dnes velice moderní, společenské, z Anglie pocházející plemeno Stafordšírský bullteriér, kterých se k nám sjelo téměř sto. Samozřejmě k vidění budou také vzácná a málopočetná plemena jako brazilský teriér, polský ogar, sicilský chrt či dánsko-švédský farmářský pes.

Primárně je akce samozřejmě zaměřena ne psy, neboť se jedná o prestižní  národní výstavu.  „My se však celou akci snažíme co možná nejvíce přiblížit širšímu spektru návštěvníků a tedy nejen milovníkům psů. Výstava je zasazena do krásného prostředí Smetanových sadů a Rudolfovy aleje a spolu s bohatými doprovodnými programy pro děti i dospělé nabídne zábavu a potěšení mnoha návštěvníkům," říkají organizátoři.

Doprovodné programy jsou cílené především k dětem a tematicky  zaměřeny na oblast chovatelství, lesnictví, ochranu přírody a myslivost.

K vidění bude zookoutek zoologické zahrady, možnost jízdy na ponících, ukázky vycvičených papoušků, králičí hop, záchranná stanice živočichů, sokolníci se svými dravci. Naučná stezka pro děti, dovedností soutěže, kvízy, doplňovačky,  myslivecká a lesní pedagogika. Také koncert lovecké hudby před restaurací Fontána.

Nově budou letos připraveny ukázky služebních plemen vyhledávajících drogy a zachraňující lidi při nejrůznějších katastrofách. A na stánku Okresního mysliveckého spolku si v naší dílničce budou moci děti na zimu samy vyrobit krmítko pro ptáčky.

Všichni si odnesou nejrůznější naučné a propagační materiály jako pexesa, naučné karty zvěře, omalovánky či samolepky.

Štítky Floracanis, výstava, psi, Výstaviště Flora

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.