pátek 29. března 2024 Taťána

V Prostějově vznikne nový park. Bude stát 18 milionů

Nový park plánuje do poloviny příštího roku vybudovat prostějovská radnice v jižní části města u Okružní ulice, kde byly před časem postaveny bytové domy. Chystaný park si podle odhadu radních vyžádá investici 17,6 milionu korun. Část nákladů asi pokryje dotace z evropského operačního programu zaměřeného na životní prostředí. Novinářům to dnes řekl prostějovský primátor František Jura (ANO)

Budování parku chce radnice zahájit do konce letošního listopadu, přičemž zakázka má být hotova do června příštího roku. Město nyní zahájí zadávací řízení na zakázku. „Pro vybudování parku na jihu města oslovíme šestici firem a jejich nabídky budeme posuzovat podle ekonomické výhodnosti," uvedl Jura.

Součástí plánovaného parku o rozloze zhruba 1,4 hektaru bude nově vysazená zeleň, síť cest a stezek, zpevněné plochy, drobná architektura a mobiliář. „V novém parku nezapomínáme na řešení systému hospodaření se srážkovou vodou," dodal primátor.

„Vybudování tohoto parku a parků obecně považuji, s ohledem na životní prostředí za zcela zásadní. Je třeba, co možná nejvíce posílit zelené plíce města," uvedla primátorova náměstkyně Milada Sokolová (ODS).

V Prostějově se nyní lidé mohou procházet po Spitznerových sadech, Kolářových sadech a Smetanových sadech. Oblíbený je také lesopark Hloučela.

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky ČR, správa, příroda, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.