pátek 19. dubna 2024 Rostislav

U Envelopy v Olomouci vyroste šestipodlažní administrativní budova za téměř miliardu. Stavba už začala

Přibližně 900 milionů korun investuje developerská společnost Redstone Real Estate do stavby šestipodlažní administrativní budovy v sousedství historického centra Olomouce. Stavba již byla zahájena.

Redstone Real Estate vlastní podnikatel Richard Morávek, který v této části Olomouce stojí za projektem už postaveného nákupního centra Galerie Šantovka i chystané výškové budovy Šantovka Tower. Na pozemcích dříve dlouhá desetiletí továrna Milo vyráběla mýdla a rostlinné oleje. V roce 2002 podnik Milo skončil v konkurzu a výrobní haly byly zbourány.

„Trvalá poptávka po kvalitních administrativních prostorech nás přivedla k realizaci projektu, který vhodně doplní nabídku na lokálním trhu a umožní tak nejen olomouckým firmám získat reprezentativní kancelářské či obchodní prostory, kterými v této chvíli město Olomouc, ani nejbližší okolí nedisponuje," zdůvodnil investici manažer projektu Loydl.

Součástí budovy bude zastřešené centrální atrium, kantýna, kavárna, kolárna a 150 parkovacích míst ve třech suterénech. „Věříme, že nabídka kvalitních prostor a umístění v centru města může do Olomouce přilákat zajímavé nájemce a zaměstnavatele z celé republiky a pomůže dále zviditelnit Olomouc jako vhodné město pro podnikání," dodal Loydl. Odhadl, že budova by měla poskytnout zázemí pro více než tisíc pracovníků.

Nabídka administrativních ploch se v Olomouci postupně zvyšuje. Například společnost CPI v roce 2013 u hlavního vlakového nádraží zprovoznila nový multifunkční komplex CPI City Center Olomouc, který disponuje 6700 metry čtverečními kancelářských prostor. Nové kanceláře jsou také v budově Salmova paláce v historickém centru Olomouce.

O dalších pět budov s 15.500 metry čtverečními kancelářských prostor má být do roku 2022 rozšířen BEA campus, který postupně vzniká na pozemcích mezi centrem Olomouce a hlavním nádražím. Ostravská firma TGS Service plánuje u hlavního nádraží postavit sedmipodlažní administrativní budovu Element Office. Kanceláře mají zabrat šest podlaží a projektovaná kancelářská plocha činí bezmála 5000 metrů čtverečních. Součástí je i 145 nových parkovacích míst.

Developerská a investiční společnost Redstone Real Estate se zaměřuje zejména na vlastní developerské projekty a investice do komerčních nemovitostí. Komerční nemovitosti má v Praze, Olomouci i Pardubicích.

Autoři | Foto Redstone Real Estate

Štítky Envelopa, Redstone, stavby, architektura, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.