pátek 29. března 2024 Taťána

Opilý agresor s lahví v ruce vulgárně pokřikoval na pacienty před zdravotním střediskem. Navíc vyhrožoval, že je předběhne

V těchto dnech si devětačtyřicetiletý muž z Hanušovicka vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

Začátkem srpna totiž se měl v malé obci na Hanušovicku velmi hrubě a neurvale chovat jak k pacientům, tak personálu tamějšího zdravotnického zařízení.

Muž v alkoholovém rauši, vybaven rozpitou pivní lahví v ruce, před budovou zdravotního střediska sprostě pokřikoval na příchozí pacienty. Ty pak opakovaně přesvědčoval o tom, že je všechny předběhne. Navíc se hrubě navážel do rodinných příslušníků jedné z pacientek. Jeho pozornosti neunikl ani jeden poškozený, kterého vyzýval na souboj a také mu vyhrožoval ublížením na zdraví.

Potížista v tomto jednání pokračoval i v čekárně, kde několikrát silně udeřil do dveří ordinace a po sestře vyžadoval vydání své zdravotní karty. Sestra mu nechtěla vyhovět, a tak jí velmi hrubě nadával. Čekárnu opustil tehdy, když mu zdravotnice řekla, že se obrátí na policii.

„Vzhledem k tomu, že byl podezřelý muž v minulosti opakovaně za trestný čin výtržnictví odsouzen, hrozí mu nyní, mimo jiné, až tříletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky alkohol, nadávky, napadání, zdravotní středisko, agresor, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.