pátek 29. března 2024 Taťána

Kolem opilého, spícího muže pobíhal pes bez vodítka. Rozzuřené zvíře doráželo na strážníky

V pondělí odpoledne si strážníci povšimli, že v okolí hlavního vlakového nádraží v Prostějově, leží na zemi u supermarketu muž se psem.

Muž byl opilý a spal, zatímco pes kolem něj pobíhal bez vodítka. Hlídka tedy spícího muže oslovila, ale v tom začal na strážníky dorážet pes, který byl agresivní. Dvaačtyřicetiletý muž vyzván k uvázání psa, ale na opakované výzvy nereagoval. Vodítko, které měl u sebe, nebylo funkční a navíc byl muž ve stavu, kdy se o psa nedokázal postarat. Vzhledem k tomu, že by pes mohl napadnout kolemjdoucí, rozhodli se strážníci psa odchytit. 

Na místo dorazila další hlídka s odchytovými pomůckami. Poté byl rozzuřený pes umístěn do odchytového kotce na služebně Městské policie Prostějov.

Dalšími úkony bylo zjištěno, že muž nemá psa očipovaného,nemá zaplaceny poplatky a ani ho nemá přihlášeného na magistrátu města Prostějova. Svým jednáním je dotyčný podezřelý z několika přestupků. Veškeré jeho protiprávní jednání projedná příslušný správní orgán. O tom byl muž poučen. Dále byl poučen o tom, kde si může svého psa vyzvednout. Po projednání celé záležitosti místo opustil,“ pověděla policejní mluvčí Tereza Greplová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pes, policie, odchyt, alkohol, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.