pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouckém kraji se zvyšuje počet požárů trávy a lesů

V Olomouckém kraji se v důsledku tepla a sucha zvyšuje počet požárů trávy a lesního porostu. Jen ve čtvrtek zasahovali hasiči u pěti případů, k jednomu z nich se museli dnes znovu vrátit.

V souvislosti s očekávanými tropickými teplotami v příštích dnech upozorňují hasiči obyvatele kraje na riziko vypalování trávy či rozdělávání ohně v místech, kde hrozí riziko požáru. ČTK to dnes řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiče už druhý den zaměstnává požár křoví a odpadu v Bílovicích-Lutotíně na Prostějovsku. "Pomocí těžké techniky bylo provedeno rozhrabání a hasiči postupně ohniska procházeli a důkladně prolévali vodou. Na místo se hasiči vrátili i dnes, během nočních hodin došlo k opětovnému rozhoření," uvedl mluvčí hasičů. Hasiči na místě během dneška budou těžkou technikou místo rozhrabávat, dohasí ohniska a místo prolijí vodou.

Hasiči ve čtvrtek zasahovali také u požáru mýtiny lesa v Dlouhomilově na Šumpersku na ploše 150 krát sto metrů. Škoda byla vyčíslena na 20.000 korun. Dva případy požáru porostu zaznamenali také v Prostějově.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.