úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Základní škola Mozartova má nové víceúčelové hřiště. Odpoledne bude k dispozici i veřejnosti

Nové víceúčelové hřiště pro sport a volný čas dětí, které bude v odpoledních hodinách k dispozici i veřejnosti, vzniklo v olomoucké ZŠ Mozartova.

Nový sportovní areál vyrostl v místě stávajícího venkovního prostoru školy. Stavební úpravy přišly město na 7,2 milionu korun, z čehož 200 tisíc korun přispěla Nadace ČEZ.

„Původní zastaralé školní hřiště už dlouho nevyhovovalo potřebám žáků školy. Teď bude moderní sportoviště sloužit nejen 450 žákům školy, ale také veřejnosti. Hřiště je koncipováno tak, že je opravdovým komfortním sportovním zázemím,“ vyzdvihl investiční náměstek Martin Major.

Na hřišti si menší i větší děti užijí novou běžeckou dráhu a dráhu pro skok daleký, hrací plochy pro petanque a kuličky i plochy pro kreslení. Místo dřívější živičné plochy má teď hřiště umělý povrch. Zmizely nevzhledné asfaltové plochy a nově vybudovaný chodník propojil nový vstup z ulice se vstupem do objektu školy.

„Nové sportoviště využije škola pro výuku tělesné výchovy a v odpoledních hodinách bude areál pro sport i odpočinek sloužit  také školní družině, kde je nyní 210 dětí. Je to zdravá součást školní výuky i dobrá alternativa pro trávení volného času,“ je přesvědčen náměstek pro školství Karel Konečný.

Nové školní hřiště okamžitě zaplnily žáci školy, kteří se pod dohledem členů Českého olympijského výboru, zařadili do plnění disciplín v rámci velkého sportovního dne. „Jsou to dobře investované peníze, tohle hřiště určitě niky nezůstane prázdné,“ věří mistryně světa v trojskoku a bronzová medailistka z olympijských her 1996 v Atlantě Šárka Kašpárková, která do Olomouce přijela sportování dětí podpořit.

„Z otevření hřiště máme opravdu velkou radost a získali jsme tím vynikající zázemí. Je zde spousta sportovišť, herních prvků, průlezek, koutků pro relaxaci i odpočinek. Množství zeleně jen dotváří kolorit tohoto moderního zázemí našich dětí,“ zhodnotil ředitel ZŠ Mozartova Zbyněk Kundrum. Areál v zahradě školy doplnily nové lavičky, veřejné osvětlení a kamerový systém. Volný prostor mezi sportovními plochami oživily trávníky, nové stromy i zeleň, která začíná vyrůstat podél frekventované Foerstrovy ulice.

Od doku 2012 vzniklo v areálech olomouckých základních škol 7 hřišť, z nichž většina slouží odpoledne pro trávení volného času i veřejnosti. Město do nich s pomocí dotací investovalo více než 60 milionů korun.

Tisková zpráva | Foto Facebook Základní škola Olomouc, Mozartova 48, Olomouc

Štítky Mozartova, hřiště, sport, škola

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.