čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V Pavelčákově ulici v Olomouci vzniká centrum pro seniory. Nabídne přednášky i výstavy

Na adrese Pavelčákova 21 v Olomouci vzniká centrum společenských aktivit, tedy místo, kde se mohou setkávat Olomoučané zejména starší generace, bez ohledu na to, zda jde o členy některého z klubů seniorů. Centrum nabídne příjemné klubové prostory a místnost s dostatečnou kapacitou pro přednášky či výstavy.

„Využili jsme možnosti, když se uvolnily původně komerční prostory v majetku města, abychom vytvořili příjemné místo pro setkávání lidí. Budeme moc rádi, když bude toto nové centrum dobře sloužit a brzy si získá oblibu,“ řekla náměstkyně primátora Eva Kolářová. Vysvětlila, že by v Pavelčákově ulici mělo vzniknout seniorské centrum, které mohou navštěvovat libovolní zájemci, nejen členové klubů seniorů.

Přijít samozřejmě může i mladší člověk, podobně se to ostatně děje i v komunitním centru Pešek na Nových Sadech. „Bude zde fungovat klub seniorů, který dnes sídlí v Javoříčské ulici, ale také místnost pro promítání filmů, pořádání přednášek či například výstav, určená nejen pro seniory,“ dodala Eva Kolářová. V centru bude fungovat i poradenská služba OLsen (Olomouc seniorům), kterou zajišťuje odbor sociálních věcí magistrátu.

V budoucím komunitním centru musí nejprve proběhnout stavební úpravy. „Chceme zde udělat například bezbariérové vstupy a bezbariérové toalety, vnitřní prostory musíme trochu jinak rozčlenit,“ uvedl Zdislav Doleček z odboru sociálních věcí olomouckého magistrátu. „Na stavební úpravy použijeme prostředky, které Olomouc získala za vítězství v soutěži Obec přátelská seniorům,“ dodal Doleček.

Úpravy by mohly být hotovy do konce roku a v lednu by se tak nové komunitní centrum otevřelo veřejnosti. V současnosti jsou zde vystaveny fotografie z činnosti olomouckých klubů seniorů.

Foto olomouc.eu

Štítky senioři, centrum, OLsen, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.