čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Business škola v Olomouci plánuje konferenci s odborníky na českou ekonomiku

PR článek

Příští týden se na Moravské vysoké škole v Olomouci bude konat konference o digitalizaci a jejích možných dopadech na společnost. Vystoupí na ní například Vladimír Dlouhý, Erika L. Kuenne z USA nebo Josef Tesařík, který školu založil.

Čtvrtá průmyslová revoluce nebo průmysl 4.0 označuje koncept současně probíhající digitalizace, automatizace výroby a s tím souvisejících změn na trhu práce. Vychází z dokumentu, uvedeného na veletrhu v Hannoveru v roce 2013.

Ve středu 16. října se pod záštitou Moravské vysoké školy Olomouc (MVŠO) ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR uskuteční konference s názvem Digitalizace – úspěch nebo nezaměstnanost. „Mám radost, že realizujeme partnerství s Hospodářskou komorou a tato akce je jedním ze společných milníků. Jako business škola chceme spolupracovat se zástupci podniků v Olomouckém kraji a vytvořit z něj prosperující region. O tom, že se nám to zatím úspěšně daří, hovoří i čísla o uplatnitelnosti absolventů. Ta se pohybuje kolem 99 procent,“ zmiňuje Jarmila Zimmermannová, rektorka MVŠO.

Na akci vystoupí řada odborníků na českou ekonomiku. Mezi ně se řadí i Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR, bývalý ministr průmyslu a obchodu a poradce výkonného ředitele Mezinárodního měnového fondu. Dlouhý se ve své přednášce bude věnovat strategii hospodářského rozvoje ČR a příležitostem, které se nabízejí podnikatelům v Olomouckém kraji.

Konference se zúčastní i Erika L. Kuenne z Velvyslanectví USA, která se zabývá otázkou Americko-české hospodářské spolupráce a je odbornicí v oblastech obchodní logistiky, strategického a analytického plánování. Ty jsou úzce spojeny s tématem čtvrté průmyslové revoluce, nástupem technologií a změnou podmínek na pracovním trhu.

Samostatný přednáškový blok bude mít na konferenci i Moravská vysoká škola Olomouc. Ta dlouhodobě poskytuje manažerské vzdělání s důrazem na informační technologie a podporu rozvoje malých a středních podniků, které jsou pro Olomoucký kraj s ohledem na ekonomickou stabilitu stěžejní. Za MVŠO zde vystoupí vedle rektorky Zimmermannové a prorektorky Lidaříkové i zakladatel školy, Josef Tesařík.

Fenomén čtvrté průmyslové revoluce přináší podnikatelům příležitosti ke zvýšení efektivity a snížení nákladů. Rozvoj v oblasti automatizace nebo digitálních technologií má však značný vliv na požadovanou kvalifikaci a přináší nové výzvy pro trh práce obecně.

Akce se uskuteční za podpory IT společnosti TESCO SW, která je jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v Olomouckém kraji. „Naše společnost samozřejmě reaguje na celosvětový trend digitalizace rozšiřující se do škol, domácností i malých a středních podniků a vyvíjíme smart produkty a řešení využitelná v mnoha oblastech. Teď například v oblasti úspory energií a nákladů za ně, neboť udržitelnost zdrojů je velmi aktuálním tématem,“ uvádí Svatopluk Beneš, generální ředitel TESCO SW.

Více informací najdete na www.mvso.cz.

Autoři | Foto Archiv MVŠO

Štítky konference, ekonomika, MVŠO, Hospodářska komora, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.