sobota 20. dubna 2024 Marcela

Roboti a superhrdinové v sobotu navštíví Pevnost poznání

Víkend bude patřit robotům a superhrdinům. Akce v Pevnosti poznání však láká k návštěvě i dospělé se zájmem o programování. V sobotu 12. října můžete pod záštitou Katedry technické a informační výchovy nechat ožít svůj vlastní výtvor nebo odhalit, co se vlastně doopravdy skrývá za schopnostmi superhrdinů.

Pro milovníky robotů je připraven celodenní Robokoutek a také dva workshopy, na kterých si můžete postavit vlastní model ze stavebnice Lego a pomocí ikonického programování jej nechat oživnout přímo před vašima očima a také pomáhat hodnému robotu Ozíkovi v boji se zlotřilými padouchy. Akce je určena pro děti od sedmi do dvanácti let. Kapacita workshopů je omezená, zájemcům je tedy doporučeno rezervovat si volné místo na emailu petr.malis@upol.cz.

Druhá akce s názvem Věda ve světě komiksu vám představí pokračování oblíbeného komiksu Strážci poznání od Jany Růžičkové nebo výstavu časopisu Raketa. Setkáte se se slavnými superhrdiny Spider-manem, Ironmanem, Black Pantherem, Deadpoolem nebo AntManem. Naučíte se, co vše obnáší tvorba komiksu, a poznáte, jak je komiks čím dál více spjat s historií. Tři superchemici, Mrazíř, Barvíř a Rozpalovač, vás nechají nahlédnout pod poličku svých tajemství a ukáží vám, že schopnosti superhrdinů může získat opravdu každý. Akce potrvá až do 19. října, základní vstupné pro dospělé činí 125 korun na den a na děti, které přijdou v kostýmu superhrdiny, čeká zlevněné vstupné.

Autoři | Foto Pevnost poznání

Štítky Pevnost poznání, Olomouc, akce, superhrdinové, roboti, děti, programování

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.