pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Blíží se Dušičky. Strážníci kontrolují hřbitovy

Nastal podzim a jako každý rok, i letos policisté v období před Dušičkami kontrolují situaci na hřbitovech. Přerovští strážníci procházejí přes den centrální hřbitov a snaží se odradit vandaly a nenechavce. V noci pak hřbitov v nepravidelných intervalech pročesává psovod s policejním psem.

„Pokud by někdo chtěl využít mystickou atmosféru mlhou zahaleného místa posledního odpočinku a v blikotající záři svíček pořádat sabaty, chtěl si vybít frustraci na mramorových holubičkách a andělíčcích nebo prostě jen zabloudil, pes ho najde. Pro klid duše nebo duší sdělujeme, že naši služební psi kosti nehrabou," pověděl s nadsázkou zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Strážníci budou kontroly provádět před Dušičkami častěji a prosí veřejnost, aby si všímali podezřelých věcí nebo osob na hřbitovech. „Nenechávejte své věci bez dozoru, ani když se naplno věnujete očistě hrobového místa. Opouštějte hřbitov včas, než se brány zamknou. Máme sice klíče, ale nikdy nevíte," doplňuje Komínek.

Foto Městská policie Přerov

Štítky Dušičky, Památka zesnulých, policie, Přerovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.