čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Za požár na vysokoškolských kolejích může podle expertů nedbalost

Za nedělní požár v budově vysokoškolských kolejí v Olomouci, při němž musela být evakuována desítka lidí, může podle policie nedbalost.

Podle výsledků expertíz někdo zřejmě nedbalostí zapálil židli nebo odpadkový koš stojící vedle elektrického rozvaděče, žádné stopy po hořlavinách nebyly nalezeny. Policie případ vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. 

"Při ohledání nebyly nalezeny zbytky akcelerantů ani chemické látky zapříčiňujících vznik požáru a žádné kriminalisticky upotřebitelné stopy. Byla vyloučena technická závada na elektroinstalaci. Jako možná příčina vzniku požáru pak bylo stanoveno nedbalostní zapálení židlí či odpadkového koše vedle elektrického rozvaděče," uvedla policejní mluvčí.

V budově vysokoškolských kolejí na třídě Míru hořelo v neděli odpoledne ve sklepě pod schodištěm vedle hlavního rozvaděče elektřiny. V době příjezdu hasičů bylo vidět silný dým valící se zejména ze druhého a třetího patra šestipodlažní budovy. Vnitřní schodiště bylo silně zakouřeno, hasiči za použití dýchací techniky vyvedli z budovy desítku lidí. Požár zničil hlavní rozvaděč elektroinstalace a osvětlení.

Místo požářiště poté policisté střežili až do vychladnutí. V pondělí ho ohledal vyšetřovatel hasičů, kriminalisté a policejní psovod se speciálně vycvičeným psem.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.