pátek 26. dubna 2024 Oto

Vánoční strom v Olomouci bude na obvyklém místě. Zábor před orlojem skončí v půlce listopadu

Návštěvníci olomouckých vánočních trhů najdou i letos vánoční strom na místě, kde jsou na něj zvyklí, tedy na Horním náměstí před orlojem. V těchto místech však zatím pracují dělníci na rekonstrukci radnice a radniční věže, ta půjde zpět nahoru v příštím týdnu.

„Oprava radnice běží podle harmonogramu, zábor před orlojem končí dle smlouvy 15. listopadu a stavební firma potvrzuje, že termín dodrží," uvedla mluvčí magistrátu Radka Štedrá. Část věže, která nyní stojí před radnicí, by měla jít pomocí jeřábu zpět nahoru, kam patří někdy v průběhu příštího týdne.

PSALI JSME: Podívejte se na program letošních vánočních trhů. Stromeček se rozsvítí 22. listopadu

Je již dobrým zvykem, že vánoční strom pro olomoucké trhy pochází od dárců, kteří jej městu dají k dispozici. Letošní Vánoce nebudou výjimkou. „Letos jsme ani nemuseli vydávat veřejnou výzvu, protože lidé jsou na náš systém už zvyklí a sami nám stromy nabízejí," uvedla Radka Štědrá. V těchto dnech se pověření zástupci rozhodují mezi šesti stromy, které městu lidé nabídli. Jeden ze stromů bude vybrán a stane se z něj vánoční strom pro letošní Vánoce v Olomouci.

Štítky Vánoce, strom, Horní náměstí, oprava, orloj, věž, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.