středa 24. dubna 2024 Jiří

Policejní prezident ocenil prostějovské policisty za záchranu lidských životů medailí za statečnost

Dnes policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý ocenil kriminalistu z města Mělník, dva policisty z obvodního oddělení z Prostějova a dva dopravní policisty taktéž z Prostějova.

Mělnický kriminalista por. Jiří Vild v březnu letošního roku přispěl svým jednáním k záchraně dusícího se muže, který nemohl dýchat vlivem cévní mozkové příhody. Policista uvolněním dýchacích cest a zavoláním na tísňovou linku 112 muži jednoznačně zachránil život.

Prostějovští okrskáři prap. Michal Mrázek a prap. Dalibor Peterka v červnu letošního roku bez ohledu na ohrožení vlastního života vynesli zraněného muže z hořícího domu v obci Smržice. Muži následně poskytli první pomoc a přivolali rychlou záchrannou službu.

Prostějovští policisté z dopravního inspektorátu prap. Jan Dobeš a nstržm. Martin Jeneš v květnu letošního roku zachránili život ženy, která havarovala se svým vozem mezi obcemi Bohuslavice a Krakovec. Žena vlivem nárazu vozidla do stromu utrpěla mnohočetná zranění včetně deformování končetin. Vozidlo začalo hořet a tak co nejdříve policisté řidičku přemístili do bezpečného prostoru a poskytli ji první pomoc. Svým rychlým a profesionálním jednáním policisté řidičce zachránili život.

zdroj: PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.