neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Kosířská ulice získá nové veřejné osvětlení

Před časem zastupitelé rozhodli o zřízení veřejného osvětlení v Kosířské ulici. Na základě tohoto rozhodnutí započala příprava této investiční stavební akce.

Realizace stavby si však vyžádá i stavební úpravy na pozemcích ve vlastnictví cizích fyzických osob, jejichž práva jsou touto stavební akcí dotčena. Tento stav tedy musí být smluvně ošetřen.

„Aby bylo možné stavební akci realizovat, je nutné, abychom jako stavebník získali souhlasy těchto vlastníků cizích pozemků či nemovitostí jak ke vstupu na jejich pozemky, tak i pro provedení nezbytných stavebních úprav dočasného i trvalého charakteru. Bez tohoto opatření není možné takzvaně kopnout do země. Konkrétně jde o rekonstrukci části stávajícího veřejného osvětlení a umístění nového,“ vysvětlil primátor František Jura.

Na základě požadavků spoluvlastníků bylo nutné provést úpravy smlouvy pro udělení jejich souhlasu. 

„Z toho důvodu je třeba schválení nového znění smlouvy a revokace usnesení, kterým byla schválena smlouva původní.  Došlo také k převodu vlastnických práv na nového vlastníka pozemku, proto je třeba uzavřít novou smlouvu s novým vlastníkem. S původními vlastníky byla již uzavřena smlouva o právu provést stavbu. Provedení předmětných stavebních úprav na pozemcích ve vlastnictví dotčených cizích fyzických osob si následně v některých případech vyžádá ze strany statutárního města Prostějova majetkoprávní vyrovnání formou zřízení služebnosti (věcné břemeno),“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že jakmile bude tato legislativní záležitost vyřešena, může stavba nového osvětlení v ulici začít.

Tisková zpráva

Štítky Prostějov, osvětlení, veřejnost, stavba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.