pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Hygienici kontrolovali dětské tábory, padlo jen pár pokut

V první polovině prázdnin provedli hygieonici kontrolu u více než osmdesáti táborů. Kontroly vesměs dopadly dobře, kontrolní pracovníci udělili jen pár pokut.

Z Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje o tom informovala Kateřina Žeravová. Pokuty dostali tábornícic většinou jen za mírné nedostatky ve stravování, ani v jednom případě však nebyl přerušen provoz táboru. Hygienici letos evidují v Olomouckém kraji 134 táborů, v nichž je až 10 000 dětí.

"Za červenec jsme na táborech v Olomouckém kraji provedli celkem 76 kontrol. Zaměřeny jsou hlavně na splnění předpisů, zjišťovali jsme nedostatky zejména při provozu stravování. Pokud nebyly závažného charakteru, vyřešili jsme je na místě. U těch závažnějších se ukládaly blokové pokuty. Dohromady jsme jich udělili dosud pět v celkové hodnotě 2500 korun," uvedla hygienička.

Hygienici většinou zjistili problémy, které byly spojeny s ukládáním potravin, případně s ukládáním odpadu. Nebyly to však problémy, které by nešly během chvíle odstranit.

"Šlo o nedostatky, které šly většinou napravit, nebylo potřeba omezovat provoz tábora," uvedla Žeravová. Podle ní letos při kontrolách tábory vesměs obstály. Kontroly budou pokračovat i v srpnu, jejich počet už však nebude tak vysoký, většina táborů byla v červenci.

Minulý rok měli hygienici nahlášeny v Olomouckém kraji 134 táborů, při kontrolách však udělili jen tři pokuty v celkové hodnotě 1200 korun. O rok dříve však dosáhly pokuty 7000 korun.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.