neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Prostějov uveřejnil ceny nájemného pro vánoční jarmark

Ceny jsou stejné jako v roce předešlém. Jedinou výjimkou pro rok 2019 je pouze navýšení poplatku za prodej občerstvení – punč, svařené víno, medovina a jiné alkoholické nápoje.

V letošním roce bude opět organizován kulturně společenský program „Prostějovská zima 2019“, který bude zahájen v prostoru před muzeem slavnostním otevřením kluziště dne 8. 11. 2019. Kluziště budou moci lidé využívat až do 5. 1. 2020. Prostějovský vánočním jarmark zahájí 25. 11. a potrvá do 23. 12. 2019 ve stylových dřevěných prodejních stáncích. Novoroční ohňostroj bude tradičně 31. 12. 2019.

„Tak jako v loňském roce jsme rozhodovali, zejména s ohledem na různorodý sortiment nabízeného vánočního zboží či služeb, o výši nájemného za užívání dřevěných prodejních stánků a o poplatku za službu, a to právo přenechání prostoru pro umístění mobilního stánku ve vlastnictví prodejců. Určena byla také sazba za umístění prostoru pro grilování (mimo dřevěný stánek), odkládací prostor pro nabízené zboží (např. proutěné výrobky nebo stojany se jmelím) nebo prostor pro umístění stolků pro občerstvení. Součástí nájemného a poplatku bude i dodávka elektrické energie,“ vyjmenoval primátor František Jura.

„Ceny jsou stejné jako v roce předešlém. Jedinou výjimkou pro rok 2019 je pouze navýšení poplatku za prodej občerstvení – punč, svařené víno, medovina a jiné alkoholické nápoje o 250,- korun,“ dodala náměstkyně primátora Milada Sokolová a přidala přesný přehled jednotlivých poplatků:

Prodej občerstvení – punč, svařené víno, medovina a jiné alkoholické nápoje

(i v případě kombinace s jiným sortimentem)                        1 500 Kč včetně DPH/den 

prodej jiného občerstvení                                                       500 Kč včetně DPH/den

prodej ostatního sortimentu                                                   250 Kč včetně DPH/den

prostor pro grilování (mimo stánek)                                      100 Kč včetně DPH/den

odkládací prostor pro zboží                                                   10 Kč/m²/den včetně DPH

prostor pro umístění stolů pro občerstvení                                     ZDARMA

Autoři | Tisková zpráva | Foto prostejov.eu

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.