sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

FOTO: Policie pořádala v centru Olomouce Kariérní den. Láká hlavně na náborový příspěvek

Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje včera uspořádala v Olomouci Kariérní den s Policií ČR. Akce proběhla ve spolupráci s Kariérním centrem Univerzity Palackého v Olomouci. Cílem bylo zajímavou a atraktivní policejní práci přiblížit studentům i veřejnosti.

Zájemci si mohli prohlédnout prostory Obvodní oddělení Olomouc I, které sídli v Sokolské ulici. Právě zde by eventuálně mohli zájemci v budoucnu pracovat.

Lidé, kteří se přišli podívat, si mohli zblízka prohlédnout služební zbraně a další výstroj a výzbroj, sednout si do služebního auta nebo si zastřílet na laserové střelnici. Policisté a policistky ukázali zájemcům věci, které reálně využívají při své práci. Velký úspěch sklidil u zájemců policejní psovod, který s účastníky Kariérního dne besedoval o práci se svým psem.

Zájemci se dozvěděli, jakým způsobem probíhá přijímací řízení a následný výcvik nově nastupujících. Někteří z účastníků si na závěr také vyzkoušeli fyzické testy, jejichž úspěšné absolvování je nezbytné pro to, aby se mohli stát policistou nebo policistkou.

REPORTÁŽ: Střelba, ale i bojová umění a teorie. Podívejte se, jak probíhá policejní příprava

„Policie České republiky v Olomouckém kraji navyšuje početní stavy. Nabízí náborový příspěvek 75 tisíc korun, šest týdnů dovolené a spoustu dalších benefitů," uvedla Martina Schrammová z personálního odboru Policie ČR.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jindřich Karas

Štítky kariérní den, policie, nábor, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.