čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

V Olympii se otevře multikino. Jedná se o první pobočku sítě Cinemax v Česku

Síť slovenských multikin Cinemax plánuje příští rok v Česku otevřít svůj první multiplex, který bude v nákupním centru Olympia u Olomouce. Dnes to řekla Lucie Benická ze společnosti Next Management, která zajišťuje správu nákupního centra Olympia Olomouc. Ve 12 slovenských městech nyní firma Cinemax provozuje 13 multikin.

„Síť multiplexů Cinemax vstupuje projektem v Olympii Olomouc na český trh. Bude se jednat o jejich první českou pobočku," uvedla společnost Next Management. Multikino Cinemax má být v obchodním centru Olympia Olomouc zprovozněno v druhé polovině příštího roku. Bude mít sedm sálů s 835 sedadly. "Objekt kina se nachází v jeho severozápadní části. Prostory kina jsou řešeny jako dvoupodlažní vestavba. U hlavního vstupu bude umístěný VIP sál s vlastním odděleným lobby," stojí v oznámení Next Management.

Cinemax bude už třetím multikinem ve stotisícové Olomouci. V obchodním centru Šantovka ve středu města je v provozu šestisálové multikino Premiere Cinemas s kapacitou 952 míst. Otevřeno bylo v roce 2013. V obchodním centru Olomouc City v okrajové části Olomouce funguje od prosince 2005 multikino společnosti CineStar.

Multikino Cinemax chce o přízeň diváků v Olomouci soupeřit technickými novinkami i netradičními službami. „Filmy se budou promítat ve formátu 4K a maximální filmový zážitek navíc doprovodí pohodlí sedadel Premium Plus, která jsou větší než sedadla klasická, poskytují divákům větší prostor na nohy, mají vyvýšené opěrky hlavy a jsou umístěna v tom nejlepším úhlu naproti plátnu," uvedla společnost Next Management.

U hlavního vstupu do multikina Cinemax bude VIP sál s kavárnou a rozšířeným sortimentem občerstvení. V nabídce budou i kvalitnější nealkoholické a alkoholické nápoje a různé druhy pochutin. Diváci si budou moci občerstvení koupit před vstupem do VIP sálu i po usazení do kožených křesel vybavených tablety, pomocí kterých si lze při sledování filmu objednat například popcorn či nápoje.

Multikina zahájila expanzi v Česku po roce 1999, kdy jejich provozovatelé postupně zamířili do všech krajských měst. V některých už fungují dvě multikina. V závěru loňského roku bylo na českém trhu podle údajů Unie filmových distributorů v provozu 31 multikin, která utržila dohromady 1,68 miliardy korun. Jejich podíl na celkové návštěvnosti biografů činil 65,88 procenta a na tržbách 74 procent.

Celkové tržby kin v ČR loni stouply na rekordních 2,27 miliardy korun, což je meziročně o 13 procent víc. Počet diváků se zvýšil o 7,3 procenta na 16,3 milionu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Slovensko, trh, film, kina, Cinemax, Olomouc, Olympia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.