sobota 4. května 2024 Květoslav

PŘEHLED: Města v našem kraji rozsvěcují vánoční stromy, podívejte se kdy

Na nadcházející Vánoce se připravují kromě Olomouce i ostatní města z našeho kraje. Kdy rozzáří své vánoční stromy a kdy můžete navštívit vánoční trhy? Podívejte se do našeho přehledu.

Olomouc (22. 11.)

Už dnes se zájemci mohou podívat na první rozzářený stromek v kraji. Od 18:00 na Horním náměstí v Olomouci tím vyvrcholí zahájení letošního ročníku vánočních trhů, které ukončí až půlnoční bohoslužba na štědrý den.

Prostějov (29. 11.)

K rozsvícení vánočního stromku 29. listopadu letos zazpívá muzikálová zpěvačka Ilona Csáková. Na koncert se místní mohou těšit od 17:00 na náměstí T. G. Masaryka. Vánoční jarmark zde ale bude pokračovat až do 23. prosince.

Litovel (29. 11.)

Rozzáření vánoční stromku 29. listopadu na náměstí Přemysla Otakara doprovodí pěvecký soubor dětí z litovelských mateřských a základních škol. Program začíná už v 15:00 a neomezí se pouze na ten hudební. K dispozici bude tradiční Ježíškova pošta, pouštění skořápkových lodiček nebo výstup na radniční věž.

Zábřeh (1. 12.)

Jedinečný stromek v Zábřehu rozzáří 1. prosince. Vánoční smrk je totiž živý a roste přímo na Masarykově náměstí. Punčová sezóna v Zábřehu zahájili už včera a potrvá měsíc a den do 22. prosince.

Přerov (1. 12.)

Dvanáctimetrový stromek na náměstí T.G. Masaryka Přerované v plné kráse poprvé uvidí 1. prosince, a to konkrétně v 17:00. O vánoční trhy se postará dohromady dvanáct především místních prodejců, kteří zde budou své pochutiny a zboží prodávat až do Nového roku.

Hranice (3. 12.)

Třetího prosince od 17:00 se na Masarykově náměstí můžete kromě zářivého stromku těšit i na bohatý doprovodný program v podobě řady soutěží nebo na koncert zpěvačky Petry Černocké. Trhy v Hranicích budou letos končit 21. prosince.

Jeseník (5. 12.)

Jedním z posledních rozsvícených stromečků bude letos ten jesenický. Pátého prosince na Masarykově náměstí k této příležitosti od zazní koledy v podání pěveckého sboru Radost z Bělé pod Pradědem i písničky dětí ze školky. Pořadatelé na závěr dne plánují také diskotéku s překvapením.

Šumperk (5. 12.)

Pátého prosince se poprvé rozsvítí vánoční stromek na náměstí Míru. ještě před zahájením ale na náměstí doputuje mikulášský průvod, který tentokrát začíná u hotelu Grand. Dva menší stromky budou tentokrát k vidění i u radničního vchodu. Jestli se ale těšíte na vánoční stánky, můžete je navštívit už od desíti dopoledne.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky vánoce, vánoční stromy, vánoční trhy, olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.