neděle 5. května 2024 Klaudie

Mikulášská sbírka podpoří děti s postižením. Z výtěžku se pořídí speciální pomůcky.

5. prosince, tedy o svátku svatého Mikuláše, začíná již sedmý ročník celorepublikové Mikulášské sbírky. Pořádá ji Společnost pro ranou péči a její výtěžek poputuje na podporu rodin, které pečují o dítě s postižením v raném věku.

Široká veřejnost může od začátku do konce prosince podpořit dobrou věc přispěním na účet sbírky, jejíž výtěžek poputuje do Společnosti pro ranou péči v Olomouci, která za ně pořídí speciální pomůcky pro děti s postižením. Péče o takové dítě je velmi nákladná, včetně speciálních pomůcek na rozvoj zrakového vnímání a stimulace psychomotorického vývoje.

„Poselstvím Mikulášské sbírky je šířit osvětu o službě rané péče a získat podporu ze strany veřejnosti a firemních dárců pro ty, kteří pomoc nejvíce potřebují a to jsou děti s postižením od narození do sedmi let věku. Státem je podporována asi z 65 %, zbytek je financován prostřednictvím oslovení nadací, firemních a individuálních dárců,“ informuje Silvie Šavrňáková ze Společnosti pro ranou péči. 

Upoutávku na sbírku si můžete pustit zde.

Podpořit dobrou věc může každý i malým darem, a to prostřednictvím sbírkového bankovního účtu 244900080/0300. Sbírka je otevřena od 5. do 31. prosince. „Děkujeme všem, kdo službu rané péče jakkoli podporuje,“ dodává Šavrňáková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Společnost pro ranou péči

Štítky sbírka, Mikuláš, Mikulášská sbírka, děti, handicap

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.