středa 8. května 2024 Statní svátek

Přerovští strážníci budou na Mikuláše rozdávat s pokutami také uhlí

Netradiční dodatek k pokutám si na Mikuláše připravili přerovští policisté. Kromě bloků s pokutami budou hříšníkům rozdávat i sáček s uhlím.

Na připravovanou akci nás svým osobitým stylem upozornil policejní mluvčí Miroslav Komínek, kterému opět neschází nadhled a smysl pro humor. Text uveřejňujeme v plném znění.

„Pátý prosinec je dnem, na který se mnoho dětí těší a zároveň se ho i trochu obávají. Dříve ty hodné dostávaly od závodních výborů unifikované vánoční kolekce, u kterých byl kumšt propíchnout háčkem čokoládovému Mikulášovi hlavu, protože výrobce tam tradičně nedával šňůrku. A dále pak pytlík s krvavými kubánskými pomeranči. Popravdě tyto pomeranče měly dostávat spíš ty zlobivé děti, protože oloupat kubánský krvavý pomeranč bylo hodno mučení v očistci a když jste se konečně do rudé dužiny zakousli, vyhrkly vám slzy z očí a tvář se stáhla do kyselého šklebu, z něhož vás dostala až pořádná dávka arabesek přímo do žíly. No a ty zlobivé děti pak skončily v čertovském pytli a vyfásly maximálně tak sáček uhlí a brambor. Holt i hřích něco stojí.

A protože čerti vyrazí do ulic až se setměním a nezlobí jen děti, přichystali jsme pro ty velké hříšníky (rozumějte velké, jako dospělé, ne velké jako fakt velké hříšníky) takové malé varování. Strážníci budou dnes rozdávat nejen domluvy (tedy pokud to půjde, někdy tam ta pokuta prostě padnout musí), ale i uhlí. Samozřejmě, že ne putnu, to bychom s napjatým rozpočtem neutáhli. Tak snad nám těch sáčků zůstane dost a pak si něco ugrilujeme."

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Přerov

Štítky policie, Přerov, Mikuláš, uhlí, Komínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.