pondělí 29. dubna 2024 Robert

Univerzita Palackého zve na Den otevřených dveří

Nejen potřebné informace o studiu, ale i speciální doprovodný program nabídne zájemcům Den otevřených dveří Univerzity Palackého v Olomouci už v pátek 6. prosince. Návštěvníci si na akci, na níž tradičně dorazí tisícovky zájemců o studium, jejich rodiče i veřejnost, mohou projít univerzitní prostory od 8 do 14 hodin. Dopraví je k nim zdarma speciální autobusová linka.

Den otevřených dveří UP poskytne návštěvníkům kompletní informační servis. Na některých fakultách si mohou zájemci vyzkoušet i testy studijních předpokladů nebo si projít speciální laboratoře. „Středoškoláci se na osmi fakultách dozvědí potřebné informace o studiu, průběhu přijímacího řízení, zahraničních pobytech nebo o uplatnění absolventů. Zpřístupněny budou i univerzitní knihovny, koleje č hlavní menza,“ uvedla tisková mluvčí UP Gabriela Sýkorová Dvorníková s tím, že program zaujme také veřejnost.

Program v mobilu

Uživatelé se zařízeními se systémem Android a nově i iOS si mohou stáhnout v ČR ojedinělou aplikaci Studuj na UP, ve které najdou kompletní časový rozpis programu, jízdní řád speciálního autobusu, interaktivní mapu univerzitních budov i aktuality.

Autobus zdarma

Dopravu k fakultám zprostředkuje bezplatná autobusová linka, která bude vyjíždět v 7:55, 9:05, 10:20 a 12:00 od zastávky u hlavního vlakového nádraží a přiblíží zájemce ke zpřístupněným univerzitním budovám (jízdní řád). K dispozici v ní budou dobrovolníci z UP, kteří zájemcům poskytnou potřebné informace.

Prohlídky laboratoří a výstav

Návštěvníci přírodovědecké fakulty se mohou těšit například na prohlídku laboratoře nanotechnologií nebo laboratoře pro atomovou a jadernou fyziku, k vidění budou i různé chemické a fyzikální pokusy. Na fakultě zdravotnických věd si zájemci mohou od 9 do 12 hodin prohlédnout odborné učebny pro výuku zdravotnického záchranářství, porodní asistence či fyzioterapie. Na pedagogické fakultě bude k vidění například laboratoř katedry biologie. Na cyrilometodějské teologické fakultě si půjde prohlédnout speciální vydání voděodolné bible a výstavy Malí superhrdinové nebo Svět mýma očima.

Moderní sportoviště

Na fakultě tělesné kultury se zájemci seznámí s fungováním optického systému pro analýzu pohybu v 3D prostoru nebo si vyzkoušejí virtuální realitu. Přístupná bude i lezecká stěna a představí se také hokejisté HC Univerzita Palackého.

Otevřeno i v Pevnosti poznání a UPointu

Interaktivní muzeum vědy Pevnost poznání bude mít pro studenty maturitních ročníků otevřeno od 9 do 17 hodin zdarma. Univerzitní informační centrum a obchod UPoint na Horním náměstí nabídne zájemcům o studium od 8 do 18 hodin informační materiály, workshop s uměleckým spolkem ChaosCompany a bezplatně punč či kávu.

Oběd v menze za studentské ceny

Návštěvníci budou mít také příležitost zjistit, jak to funguje na vysokoškolských kolejích a v menze. V tělocvičně na koleji Bedřicha Václavka bude informační stánek a v hlavní menze na ulici 17. listopadu mohou od 11:00 do 14:30 ochutnat oběd za studentské ceny. V nabídce bude dle dostupnosti například dýňová polévka, boloňské špagety, maďarský vepřový guláš, kuřecí stehno na tandoori s jogurtem, cordon bleu či kuřecí soté na kari a smetaně.

Přehled informačních bloků:

Cyrilometodějská teologická fakulta UP (Univerzitní 22)
11:00–11:30          Jak vypadá výuka na Sociální pedagogice

Filozofická fakulta UP (Křížkovského 10)
9:30–10:15            1. informační blok (2. poschodí, místnost 3.32)
11:00–11:45          2. informační blok (2. poschodí, místnost 3.32)

Přírodovědecká fakulta UP (17. listopadu 12)
11:00      Informační blok (2. podlaží, aula 2.001)

Pedagogická fakulta UP (Žižkovo náměstí 5)
10:00–11:00          Informační blok (přízemí, hlavní aula)

Fakulta tělesné kultury UP (U Letiště 32)
10:00      1. informační blok (Aplikační centrum BALUO, konferenční sál)
11:00      2. informační blok (Aplikační centrum BALUO, konferenční sál)
12:00      3. informační blok (Aplikační centrum BALUO, konferenční sál)

Právnická fakulta UP (17. listopadu 8)
9:30–10:15            1. informační blok (budova B, aula)
11:30–12:15          2. informační blok (budova B, aula)

Fakulta zdravotnických věd UP (Hněvotínská 3, Teoretické ústavy)
10:30–11:15          1. prezentace pro uchazeče (učebna TD 2.521)
12:00–12:45          1. prezentace pro uchazeče (učebna TD 2.521)

Lékařská fakulta UP (Hněvotínská 3, Teoretické ústavy)
Uchazeči se mohou informovat od 8 do 14 hodin na studijním oddělení fakulty. Podrobnější program LF nabídne na dni otevřených dveří 18. ledna 2020.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky vysoká škola, Olomouc, Univerzita Palackého, Den otevřených dveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.