sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

FOTO: Mikuláš zavítal do nemocnic v Prostějově, Přerově i ve Šternberku

Ve čtvrtek 5. prosince navštívili Mikuláš, čerti a andělé dětské oddělení Nemocnice Přerov, Nemocnice Šternberk a Nemocnice Prostějov. Malým pacientům přinesli mikulášskou nadílku i dobrou náladu.

Rolí Mikuláše, anděla a čerta se ujaly studentky Střední zdravotnické školy v Hranicích, které k nám chodí na praxi. Děti recitovaly básničky a zpívaly písničky, za což pak dostaly i dárky jako panenky, autíčka, pomády na rty. Mikulášská návštěva a vánoční výzdoba vnesly na oddělení adventní atmosféru,“ popisuje Bc. Jana Fialová, vrchní sestra dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Přerov, s tím, že v současné době ošetřují dvanáct dětí, nejčastěji s respiračními onemocněními a pooperační stavy plánovaných výkonů. Během adventu děti tvoří vánoční přáníčka zasílané jako poděkování obvodním lékařům a malují vánoční obrázky do soutěží. V pátek 20. prosince si společně zazpívají u stromečku a rozdají si nadělené dárky.

Ani dětské oddělení Nemocnice Šternberk neminula družina Mikuláše, čertů a andělů doprovázená zástupci města Šternberk, která obdarovala děti sladkostmi. „Pobyt v nemocnici není pro děti, zvláště ve sváteční dny, veselý. Proto jsme rádi, že dorazil Mikuláš s čerty a anděly, který děti obdaroval nadílkou a rozveselil zhruba čtyři děti z dětského a šest dětí z novorozeneckého oddělení, které jsou u nás s dýchacími a průjmovými onemocněními,“ říká Bc. Eva Kolářová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Šternberk, a dodává, že většinu pacientů propouští na Vánoce domů, aby je strávili s rodinou. V nemocnici zůstávají pouze děti, kterým zdravotní stav nedovolí trávit čas doma a kterým se personál nemocnice spolu s rodiči snažit připravit hezké vánoční chvíle a obdarovat je dárky. 

Mikulášskou návštěvu s radostí přivítali i dětští pacienti hospitalizovaní v Nemocnici Prostějov a za odrecitovanou básničku nebo zazpívanou písničku dostávali perníček s ovocem a balíčkem čokolád. „Mikuláš s čertem a andělem v podání studentek, které k nám chodí na praxi a připravily si doprovodný program, nadělil dětem nejen dobroty, ale i zážitek a jistotu, že ani v nemocnici o mikulášskou nadílku nepřijdou,“ uzavírá Mgr. Jana Dočkalová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že v současné době ošetřují pětadvacet dětí nejčastěji s respiračními a průjmovými onemocněními a jsou mezi nimi i pacienti s pooperačními stavy plánovaných výkonů. Na Vánoce zpravidla pečují o patnáct dětí, které nemohou jít kvůli svému zdravotnímu stavu domů.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto agel.cz

Štítky nemocnice, Mikuláš, nadílka, advent, pacienti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.