neděle 5. května 2024 Klaudie

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prostějovská Restaurace U Tří bříz sází na kvalitní poctivou kuchyni i prostory pro jakoukoli akci

PR článek

Restaurace U Tří bříz na ulici Dolní v Prostějově je lidem dobře známá - vždyť už funguje jako zavedená prostějovská restaurace nějaký ten rok. Nový impuls však provozovna dostala se změnou majitele.

V restauraci U Tří bříz v Prostějově jsem byl naposledy před pár lety, proto mne velmi překvapilo, jak velkou změnou interiér restaurace prošel. „Když jsem to tu před nějakým časem převzala, chtěla jsem interiér trochu zmodernizovat a vytvořit tak příjemnou atmosféru restaurace,“ říká paní Paučková, jednatelka společnosti FARMAK-GASTRO s.r.o., která v současné době Restauraci U Tří bříz vlastní. 

Otevírací doba restaurace
Pondělí - pátek 10-19
Sobota - vyhrazeno pro akce
Neděle - Zavřeno

Protože se setkáváme těsně po poledni, i teď vnímám, že restaurace, která pojme až úctyhodných 150 lidí, je plná lidí. Až později se dozvídám, že kuchyň každý všední den vydá téměř 1300 jídel, včetně rozvozů. „Lidé pořád jezdí hlavně na polední menu, snažíme se ale, aby to v restauraci žilo i mimo ně,” říká Bronislava Paučková.

Samotná restaurace se prezentuje sdělením “Místo, kde si můžete pochutnat na kvalitním dobrém jídle”. „Naším cílem je, aby zákazník kdykoli, kdy za námi přijde, odcházel spokojený. Ať je tady na polední menu či na večeři, vždy dostane na stůl kvalitní pokrm,” zdůrazňuje paní Paučková. Při pohledu na lístek s poledním menu je jasné, že si U Tří bříz vybere určitě každý. Moravský pečený vrabec, kuřecí steak, ale také těstovinový salát či smažený hermelín - vybere si tedy jak milovník masa, tak zastánce bezmasé kuchyně.

I ve stálém jídelním lístku najdete osvědčenou klasiku - od pochoutek k pivu, jako jsou bramboráky nebo topinky, přes polévky dle denní nabídky až k oblíbeným jídlům jako je plumlovský vepřový řízek, pstruh na másle s mandlemi či medailonky z vepřové panenky. Svou návštěvu můžete završit jedním z dortů a zákusků, které jsou vystavené ve vitríně u barového pultu.

Na interiéru restaurace je znát, že jeho modernizace proběhla citlivě s důrazem na designové doplňky - na stěnách visí malované originály obrazů, místnosti doplňují vkusné květináče se zelení a břízkami. „Chceme, aby restaurace nebyla jen povinnou zastávkou lidí přes oběd, ale aby si sem zašli i na večeři, či zde uspořádali rodinnou sešlost, narozeninovou párty nebo svatbu,” říká paní Paučková. Zároveň ale dodává, že co se pořádání akcí týče, nemůže si stěžovat. Ostatně, v sobotu je stabilně otevřeno jen pro pořádání akcí. „Nejčastěji se jedná o firemní akce, oslavy narozenin, máme tu také hodně smutečních hostin,” upřesňuje paní Paučková. Pokud by si zde chtěla udělat firma vánoční večírek, je potřeba řešit hodně dopředu, například pátky v prosinci jsou zarezervované už na jaře.

Během rozhovoru se k nám přidává i manažerka restaurace, Tereza Dostálová Šromová. „Akce řešíme se zájemci individuálně, v podstatě se jen musíme shodnout na termínu, kdy ji provedeme, vše ostatní již zvládneme zařídit podle přání zákazníka,” říká Dostálová Šromová. Na mysli má jídlo, pití, ale i hudbu či narozeninový dort.

Na akce je k dispozici nejen velký prostor restaurace, který je až pro výše zmiňovaných 150 lidí, ale také menší salonek, který pojme až 40 lidí. V letních měsících je navíc otevřená letní zahrádka.

Restaurace nezajišťuje jen její samotný chod, její služby si můžete objednat i na jiné místo, například do firmy či na zahradní párty. „Zákazníkům se snažíme vyjít maximálně vstříc, není proto problém dovézt raut či VIP catering tam, kam potřebuje,” říká Dostálová Šromová.

O službách restaurace a další informace o ní najdete na oficiálních webových stránkách či na Facebooku.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Wittka, Archiv restaurace

Štítky U tří bříz, restaurace, Prostějov, gastronomie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.