neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

FOTO: OC Zlatá Brána opět pomáhá dětem z prostějovského dětského domova

Fotbalový míč, povlečení, přilba na kolo nebo tepláková souprava. Mnohdy skromná přání dětí z Dětského domova Prostějov letos pomůže opět splnit obchodní centrum Zlatá Brána. Do akce s názvem Strom splněných přání, kterou pořádá vždy v předvánočním čase, se opakovaně zapojuje i široká veřejnost.

Letos své přání namalovalo hned dvaačtyřicet dětí. Jejich přáníčka mohou lidé najít ve fotoalbu na Facebooku Zlaté Brány, kde také probíhá rezervace dárků. Zakoupený dárek, ať už jde o hračku, elektroniku, kosmetiku nebo například potřeby na sport, je třeba odevzdat v hracím koutku Človíčkov ve Zlaté Bráně nejpozději 18. prosince 2019.
Zlatá Brána je nejen organizátorem celé akce (zajišťuje jak shromažďování dětských přáníček, tak předání darů dětem), ale zároveň ručí za to, že se o Vánocích splní každé dětské přání.

Pokud se stane, že si některý z dárků v našem fotoalbu nikdo nerezervuje, nebo že někdo rezervovaný dar nakonec nedonese, koupíme jej sami,“ vysvětluje manažerka Zlaté Brány Karolína Škondrová. Dodává však, že k podobným situacím nedochází.

O rezervaci dárků je každý rok veliký zájem. Jsem nesmírně ráda, že se s námi lidé nejen z Prostějova do tohoto projektu zapojují a chtějí udělat radost i dětem, které to mají v životě v lecčem obtížnější než my sami,“ doplňuje manažerka.

Dárky pro děti kupují nejen jednotlivci, ale i skupiny a firmy z Olomouckého kraje. Předání poté zajišťuje Zlatá Brána, která dary odveze přímo do Dětského domova Prostějov. Děti si je rozbalí pod vánočním stromečkem a nezřídka na ně kromě vysněné věci čekají i dárky navíc od dárců, kteří se rozhodli udělat ještě větší radost. V dětském domově, který v Prostějově sídlí od roku 2005, se nacházejí děti na základě rozhodnutí soudu. Společně zde vyrůstají až do doby, než ukončí přípravu na své budoucí povolání, nanejvýš však do 26 let věku. Prostějovský dětský domov se do projektu OC Zlatá Brána Strom splněných přání zapojuje každoročně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dětský domov Prostějov

Štítky dětský domov, Prostějov, dobročinnost, Zlatá Brána, dopis Ježíškovi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.