pátek 26. dubna 2024 Oto

Česká obchodní inspekce zjistila, že prodejci na Floře opět podváděli

Prodejci na výstavě květin Flora Olomouc měli minulý týden opět problémy s dodržováním zákonů a poctivostí. Inspektoři České obchodní inspekce (ČOI) zjistili různé nedostatky zhruba u poloviny kontrolovaných stánkařů.

"V průběhu 19 kontrol vytipovaných prodejních míst zjistili naši inspektoři nedostatky u devíti prodejců. V sedmi případech se jednalo o méně závažná porušení, za něž byly na místě uloženy pokuty celkem za 11.000 korun. Dvěma kontrolovaným osobám bude pokuta vyměřena ve správním řízení," uvedl ředitel ostravského inspektorátu ČOI Boris Stabryn.

Inspektoři v areálu Výstaviště Flora zkontrolovali pět stánků s občerstvením, šest prodejců potravin, čtyři stánky s ovocem a zeleninou a stejný počet prodejních míst se zahradnickými potřebami, průmyslovým zbožím a textilem.

Pět prodejců podle Stabryna porušilo zásady poctivosti prodeje a dva neseznámili spotřebitele s cenou nabízených výrobků a služeb. Tři prodejci na vyžádání zákazníka nevydali doklad o zakoupení zboží.

Letní etapu mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc navštívilo minulý týden zhruba 27.000 lidí, což je zhruba stejný počet jako loni. Výstavu Flora tradičně doprovázely Letní zahradnické trhy, kterých se letos zúčastnilo 165 prodejců s nabídkou květin, okrasných dřevin, zahradnického sortimentu i pomůcek a potřeb pro zahrádkáře.

Flora Olomouc je nejstarší českou květinovou výstavou, její počátky se datují do roku 1958. Závěrečná etapa této nejvýznamnější přehlídky olomouckého výstaviště - podzimní Flora - se spolu s festivalem gastronomie a nápojů Olima a podzimními zahradnickými trhy uskuteční 1. až 4. října.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.