čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Olomoucký vánoční strom skončil v celorepublikové anketě na jednom z posledních míst

Zpravodajský web idnes.cz letos opět udělal internetovou anketu o nejkrásnější vánoční strom města. Olomouc letos skončila třetí od konce. České Budějovice už potřetí obhájily první místo, získaly celkem 9.459 hlasů.

S pouhými sto patnácti hlasy skončilo město Olomouc v anketě o nejkrásnější vánoční strom. Méně hlasů měl jen Mělník a Ústí nad Labem, těsně před Olomoucí pak skončilo Brno. Zpravodajský web idnes.cz soutěž vyhlásilo už poněkolikáté. Porotu v ní tvoří lidé, kteří dávají jednotlivým stromům své hlasy. 

Na olomouckém Horním náměstí letos stojí smrk Křovínek, který městu darovalo společenství vlastníků domu ze sídliště v olomoucké části Povel. Jméno mu vybraly děti z Mateřské školy Čajkovského podle ulice V Křovinách, kde vyrostl. Zdobí ho celkem osmnáct tisíc světel, které se letos podařilo rozsvítit až napotřetí, protože strom někdo vytáhnul ze zásuvky. O události jsme psali zde.

Ve vítězných Českých Budějovicích mají jedenáctimetrovou jedli. „Je to pěkně rostlá jedle, město ji dostalo darem od rodiny z Mladého,“ okomentoval pro idnes.cz českobudějovický primátor.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky Vánoce, strom, anketa, Olomouc, soutěž, trhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.