pondělí 29. dubna 2024 Robert

Olomoucká zoo připravila pro návštěvníky vánoční prohlídky

Ve vánoční pohádkovou říši proměňují v těchto dnech pracovníci zoologickou zahradu na Svatém Kopečku, která o Vánocích, mezi svátky i na Nový rok otevře své brány návštěvníkům. „Připraveny jsou večerní prohlídky," řekl vedoucí marketingového oddělení zoo Pavel Javůrek.

Výzdoba svatokopecké zoo bude podle Javůrka odkazovat na sedm oblíbených pohádek. Návštěvníci zavítají například do kulis tradičních pohádkových příběhů pojednávajících o Popelce či Sněhurce.

Chybět nebude ani výzdoba připomínající filmové hity Anděl Páně, 12 měsíčků, S čerty nejsou žerty a Mrazík. Součástí výzdoby budou i girlandy či vánoční stromky.

Svatokopecká zoo umožní večerní prohlídky od 25. do 30. prosince a na Nový rok. Otevřeno bude mít vždy od 16:00 a 18:00. Návštěvníky u brány přivítá průvodce.

Návštěvnost zoo na Svatém Kopečku loni i díky příznivému počasí vzrostla meziročně o 18.059 na 357.221 lidí. Byla nejvyšší za posledních pět let. V roce 2017 se návštěvnost zoo kvůli dlouhé a tuhé zimě mírně snížila a branami zahrady prošlo 339.162 lidí, ve srovnání s rokem 2016 o 344 méně.

Zoo na Svatém Kopečku patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Chová 400 druhů zvířat a ošetřovatelé pečují o 1900 jedinců. Zřizovatelem zahrady je olomoucký magistrát, který dotuje provoz zoo. Zahrada si vlastními aktivitami vydělá zhruba půlku částky na provoz.

Autoři | Foto

Štítky příroda, Vánoce, Nový rok, zoo, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.