čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Středisko SOS opět uspořádalo štědrovečerní večeři pro seniory

Je to už neuvěřitelných třicet let, co se ve Středisku SOS pro vzájemnou pomoc občanů v Olomouci zrodila myšlenka uspořádat štědrovečerní posezení pro lidi bez vlastního rodinného zázemí. To úplně první proběhlo v tehdejší provozovně Čajkovského. Od té doby pravidelně každý rok organizuje Středisko SOS nejen sváteční posezení, ale v předvánočním čase navštěvují jeho pracovníci a dobrovolníci osamělé či nemohoucí seniory s vánočním balíčkem.

„Letos jsme navštívili a obdarovali vánoční nadílkou přes sto seniorů, a to díky materiálním darům od spoluobčanů i od firemních dárců. Dalších třicet sedm  osob bez vlastní rodiny jsme pozvali na Štědrý den k prostřenému stolu do restaurace Fontána, aby sváteční chvíle prožily společně. Zpívání koled s hudebníky - dobrovolníky, duchovní promluva, vánoční menu, dárky pod stromečkem, vzájemné sdílení, to vše vytvořilo příjemnou vánoční atmosféru." popisuje pracovník Střediska Jan Kučera.

A dále pokračuje: „Každý rok je něčím odlišný. Letos nás např. mile překvapila návštěva studentů církevního gymnázia, kteří také přispěli svými dárečky do vánočních balíčků, aby udělali radost."

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Středisko SOS

Štítky Středisko SOS, Olomouc, Štědrý den, večeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.