úterý 7. května 2024 Stanislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přijímačky na střední se blíží. Střední odborná škola v Litovli láká na nové obory

PR článek

Střední odborné školy stále více nabízí obory zakončené maturitní zkouškou. Studentům tak kromě vyučení tradičním řemeslům nabízejí také možnost pokračování na vysoké škole.

V Olomouckém kraji otevírá nový maturitní obor například Střední odborná škola Litovel. Po dlouholeté tradici výučních oborů jako jsou cukrář, sladovník - pivovarník, mlékař, kuchař, číšník nebo elektrikář, si žáci mohou zvolit také čtyřletý maturitní obor technologie potravin. 

Více informací se dozvíte na webu školy nebo na Facebooku.

Studium technologie výroby potravin, především nápojů, klade důraz také na znalost hygieny, výživy a přírodních věd. „Velkou výhodou oboru je souvislá odborná praxe u smluvních firem, kterou studentům zajišťujeme. Budou tak mít potřebné zkušenosti a kontakty, které po skončení školy velmi hodí,” řekl ředitel školy Pavel Skácel. 

Absolventi se uplatní v širokém spektru potravinářských profesí jako jsou nákup surovin pro výrobu nápojů, technologie potravin, kontrola jakosti při výrobě potravin, v potravinovém marketingu i v oblasti ochrany životního prostředí. 

Zájemci o studium mají možnost navštívit školu v rámci dne otevřených dveří 15. ledna, a to od 9 do 17 hodin. „Žákům i jejich rodičům ukážeme učebny, výcviková zařízení, cukrárnu, ubytování i restauraci,” přiblížil ředitel školy a dodal, že v plánu je také exkurze do pivovaru Litovel. 

Škola také nabírá stálé zaměstnance. „Momentálně máme volné pozice kuchař a mzdová účetní,” dodal ředitel. 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv školy

Štítky Litovel, SOŠ, škola, přijímačky, Den otevřených dveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.