pátek 17. května 2024 Aneta

Chcete svůj vánoční stromeček věnovat zvířátkům do olomoucké zoo? Bereme jen od prodejců, zní ze zoo

Koncem roku a počátkem nového se množí otázka Jana Nerudy. Kam s ním? Ta vaše souvisí s vánočním stromečkem. Lze jej darovat, přivézt zvířatům? Bohužel ne. Veškeré stromy, které zahrada může přijmout, pochází přímo od prodejců. „Pochutnají si především kopytníci – kozorožci, velbloudi, a další,“ dodává krmivářka Mgr. Dana Smičková.

„Těší nás vaše snaha poskytnout zvířatům část vašich Vánoc, a rádi bychom alespoň takto vyjádřili poděkování. Nicméně pokud stromky přijímáme, tak pouze od prodejců, neboť u nich je minimalizováno nebezpečí, že po odstrojení zůstane ve větvích cokoliv, co by zvířatům mohlo ublížit, ať už část ozdoby, háček a podobě," říká mluvčí olomoucké zoo Iveta Grónská.

A výběr se ještě úží, jelikož stromek by neměl být chemicky ošetřen, příliš zabalen, opatřen cedulkami. „V neposlední řadě vítáme především jedle, popř. borovice. Vypadá to, že jsme marnotratní, ale aby mohly stromky posloužit dobrému úmyslu a setkat se s ohlasem ve zvířecí říši, můžeme jim dát pouze to, co ve zdraví zužitkují. Samozřejmě obecně v zoo nejvíce chutnají listnáče," dodává Grónská.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Ivo Spisar

Štítky Zoo, stromeček, krmivo, dar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.