pátek 3. května 2024 Alexej

Hledáme páníčka #163: Podívejte se na nejnovější přírůstky v okolních útulcích

Po týdnu je zpět oblíbená rubrika Hledáme páníčka, ve které hledá svého páníčka řada pejsků a kočiček z útulků v Olomouckém kraji.

Olomoucký útulek – Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc – Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Dargo

Dargo je přibližně pětiletý kříženec větší velikosti. V útulku na nový domov čeká již více než dva roky. Cizí lidi moc nemusí, hlavně některé muže. Jinak je to hodný a veselý pes, miluje procházky i blbnutí s míčem ve výběhu. Je poslušný, umí základní povely. Bohužel trpí onemocněním slinivky. To jej však téměř v ničem neomezuje, pouze musí dodržovat přísnou dietu.

Amanda

Amanda je asi 4letá fenka milující společnost lidí, oddaná, trpělivá a čistotná Do útulku byla přijata jako téměř slepá a bohužel se nepodařilo jí najít nový domov dřív než oslepne zcela. Vada jejích očí nejde léčit, a tak je již slepota nevratná. Pro Amandu by bylo lepší být psím jedináčkem. Ještě v dobách, kdy měla zbytky zraku, byla díky tomu k ostatním psům velmi nedůvěřivá. Potřebovala by jít do klidného milujícího domova. Útulek jí díky hlučnosti ostatních psů nesvědčí.

Ezop

Kdysi byl Ezop klasický šťastný domácí miláček. Spával v posteli, chodil na procházky, prostě pohoda. Kdoví, zda kvůli narození dalšího dítěte, pořízení druhého psa, či začínajícím zdravotním problémům byl odsunut na poslední kolej. Ezopovým domovem se stala malá rozpadlá bouda, u které byl uvázaný na řetězu v jednom dvorním traktu domu, kde majitelé bydleli ve sklepním bytě. Úplně v rohu, tak aby na něj nebylo skoro vůbec vidět, a tak o něm spousta lidí vůbec nevěděla a ti, co o něm věděli, se jej báli. Byl krmen přímo z okna bytu, a to bůhví čím, byl olezlý a smrděl na sto honů. Možná dobře, že skončil v útulku. Přišel v hrozném stavu, byl pohublý s kožními problémy způsobenými těžkou potravní alergií, teklo mu z očí a měl zánět v uších.
V útulku se musí občas vykoupat speciálním šampónem, léčbu uší už má dávno úspěšně za sebou a je krmen hypoalergenními granulemi. Horší je to u něj se zrakem. Dostal doživotně naordinované kapky .
Každopádně k němu musíme říct, že je to super pes, stále veselý, miluje procházky, hračky a když má ve vedlejším výběhu fenku, tak se naparuje jako páv a zvedá nohu při čůrání tak vysoko, div, že nepřepadne. Doufáme, že i přes své zdravotní problémy najde super domov, ve kterém bude právoplatným členem rodiny a už nikdy nebude na poslední koleji.

Útulek pro zatoulaná zvířata Přerov

Adresa: Město 3187, 75002 Přerov (Zahrádkářská kolonie mezi Předmostím a Dluhonicemi)
Tel.č. 602 541 060
Pro veřejnost otevřeno : Po, St, Pá – 10:00 – 16:00, So, Ne – 8:00 – 11:00
e-mail – utulek@tsmpr.cz
www.utulekprerov.cz
facebook.com/utuleprerov

Devil

Devil je asi šestiletý kříženec. Je kastrovaný. Vhodný k domku na zahradu. S ostatními psy se nesnese. Není vhodný k malým dětem. Případný zájemce by musel za Devilem docházet kvůli jeho nedůvěřivosti, ale jakmile si zvykne, je to hrozně mazlivý a kontaktní pes. Základní povely ovládá. Miluje balónky a bazének ve kterém se může cachtat.

Ozzák

Ozzák je asi tříletý kříženec. Zpočátku trochu nedůvěřivý a chvíli mu trvá, něž se adaptuje v novém prostředí. Když si zvykne, je hodný a velmi kontaktní. Základní povely mu zatím moc nejdou, ale to se brzo naučí. Je tak trochu závislák na tenisácích. Nevhodný k jiným zvířatům. Nedoporučujeme ho k malým dětem. Vhodný do bytu.

Jack

Je asi dvouletý kříženec. Zpočátku je k cizím lidem nedůvěřivý, proto musí případný zájemce počítat s tím, že bude muset párkrát za Jackem přijít. Když se s kamarádí, je hravý, mazlivý a velmi hyperaktivní pes. Miluje balónky a vlastně všechny hračky. Základní povely mu zatím nic neříkají. Vhodný ke starším dětem. Nejspokojenější bude u lidí s aktivním způsobem života. Není vhodný do bytu, jelikož když se nudí, má potřebu všechno vytahovat a trhat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto LOZ Olomouc, Útulek Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.