pátek 3. května 2024 Alexej

Nová aplikace Studuj na UP pomůže uchazečům o studium při dnech otevřených dveří Univerzity Palackého

Olomoucká Univerzita Palackého se v sobotu otevře uchazečům o studium, kterým letos při prohlídce fakult pomůže nová aplikace pro mobilní telefony. Obsahuje informace o studijních oborech a návštěvníkům navíc usnadní orientaci v univerzitních budovách.

"Uživatelé se zařízeními se systémem Android a nově také iOS si mohou stáhnout v ČR ojedinělou aplikaci Studuj na UP, ve které najdou kompletní časový rozpis programu dne otevřených dveří, jízdní řád speciálního autobusu, interaktivní mapu univerzitních budov a aktuality," uvedla Sýkorová Dvorníková.

Den otevřených dveří UP každoročně přiláká několik tisíc zájemců. Fakulty si mohou v sobotu prohlédnout od 8:00 do 14:00. Na některých fakultách budou moci vyzkoušet testy studijních předpokladů nebo si projít speciální laboratoře a centra.

"Na osmi fakultách se středoškoláci dozvědí informace o studiu, přijímacím řízení, zahraničních pobytech či o uplatnění absolventů. Podívat se půjde také do univerzitní knihovny, na koleje či do hlavní menzy," uvedla mluvčí, podle které program zaujme také veřejnost.

Například návštěvníci přírodovědecké fakulty se mohou těšit na prohlídku laboratoře nanotechnologií nebo laboratoře pro atomovou a jadernou fyziku. K vidění budou i zajímavé chemické a fyzikální pokusy. "Na fakultě zdravotnických věd si zájemci prohlédnou odborné učebny pro výuku zdravotnického záchranářství, porodní asistence či fyzioterapie," řekla Sýkorová Dvorníková.

Na pedagogické fakultě budou k vidění laboratoře katedry technické a informační výchovy, svou činnost představí projekt E-Bezpečí a Centrum prevence rizikové virtuální komunikace. Na cyrilometodějské teologické fakultě se bude možné seznámit se speciálním vydáním voděodolné bible a navštívit výstavy Malí superhrdinové nebo Svět mýma očima.

Na fakultě tělesné kultury se zájemci seznámí s fungováním optického systému pro analýzu pohybu ve 3D prostoru a vyzkoušejí si virtuální realitu. Přístupná bude lezecká stěna a veřejnosti se představí hokejisté HC Univerzita Palackého.

Otevřeno bude v sobotu také interaktivní muzeum vědy Pevnost poznání, studenti maturitních ročníků budou mít tento den vstup zdarma. Návštěvníci budou mít také příležitost zjistit, jak to funguje na vysokoškolských kolejích a v menze, kde budou moci ochutnat oběd za studentské ceny.

Dopravu k fakultám zprostředkuje bezplatná autobusová linka, která bude vyjíždět od zastávky u hlavního vlakového nádraží.

Tisková zpráva | Foto

Štítky ČR, školy, komunikace, vysoké, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.