čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

McDonald's na Horním náměstí končí kvůli odlivu zákazníků, lidé chodí do nákupních center

20. září je již oficiálně potvrzený poslední provozní den McDonald's na Horním náměstí. Podle mluvčí společnosti pobočka nezavírá kvůli finančním podmínkám, ale kvůli odlivu klientely z Horního náměstí. Lidé chodí do obchodních center.

„Mohu potvrdit, že poslední provozní den restaurace McDonald's na Horním náměstí v Olomouci je 20. září," řekla mluvčí McDonald's ČR Zuzana Svobodová.

Podle Svobodové se společnost chce teď více soustředit na dvě zbylé pobočky McDonald's, které v Olomouci jsou, tedy na Horním Lánu a v Šantovce. Navíc, restaurace v Šantovce je koncipována v nejmodernějším designu McDonald's restaurací, a to včetně McCafé.

Svobodová však důrazně odmítla, že by mělo otevření pobočky v Šantovce v roce 2013 dopad na zavření pobočky na náměstí. Alespoň ne tehdy.

Když jsme v roce 2013 otevřeli pobočku v Šantovce, neuvažovali jsme o tom, že by jsme současně zavřeli pobočku na náměstí. Rozhodnutí přišlo až v čase, kdy jsme monitorovali, jak se klientela na náměstí změní v závislosti na otevření pobočky v Šantovce," uvedla Svobodová.

Důvodem je tedy postupná centralizace obchodů a řetězcových restaurací do nákupních center, kde nakupování v posledních letech upřednostňuje čím dál více lidí.

Co bude v prostorách Salmova paláce po definitivním zrušení pobočky McDonald's se neví. Majitel historického domu, Pavel Binar, má již nějaké zájemce, vše je ale v jednání. Pavel Binar koupil v roce 2006 Salmův palác za 51 milionů korun a o pět let později se pustil do generální opravy.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.