sobota 4. května 2024 Květoslav

Hledáme páníčka #164: Podívejte se na nejnovější přírůstky v okolních útulcích

Po týdnu je zpět oblíbená rubrika Hledáme páníčka, ve které hledá svého páníčka řada pejsků a kočiček z útulků v Olomouckém kraji.

Útulek pro zatoulaná zvířata Přerov

Adresa: Město 3187, 75002 Přerov (Zahrádkářská kolonie mezi Předmostím a Dluhonicemi)
Tel.č. 602 541 060
Pro veřejnost otevřeno : Po, St, Pá – 10:00 – 16:00, So, Ne – 8:00 – 11:00
e-mail – utulek@tsmpr.cz
www.utulekprerov.cz
facebook.com/utuleprerov

Nelinka

Je asi desetiletá dlouhosrstá jezevčice. Zpočátku k lidem nedůvěřivá, delší dobu jí trvá se adaptovat v novém prostředí. Proto musí případný zájemce počítat s tím, že za ní bude muset určitou dobu docházet. Když si zvykne, je přátelská a ráda se mazlí. Základní povely jí nic neříkají. Krátké procházky na vodítku zvládá. Miluje pískající hračky. Není vhodná k jiným psům ani k malým dětem. Byla zvyklá žít v bytě, ale 100% hygienické návyky nemá, proto by pro ni byl lepší dvorek s trvalým přístupem do tepla.

Goofy

Je to kříženec středního vzrůstu. Hodný a přátelský. Vůči jiným psům je velmi žárlivý, proto ho nedoporučujeme do domácnosti, kde je již jiný pes. Základní povely mu nic neříkají, ale s trpělivostí se je určitě brzy naučí. Nedoporučujeme ho k malým dětem. Nejspokojenější bude u domku se zahradou.

Uran

Je asi čtyřměsíční kocourek. Má vrozenou neurologickou poruchu, díky níž má občas nekoordinované pohyby, ale v běžném životě ho to nijak zvlášť neomezuje. Je to velký mazel. Je velmi zvídavý a hravý. Zvyklý na ostatní kočky. Naučený na kočičí WC. Vhodný pouze do bytu.

Olomoucký útulek – Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc – Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Golem

Golem asi čtyřletý nádherný a mohutný pes plemene RTW nebo jeho kříženec. Zatím je takový nevyzpytatelný, vybírá si lidi. Učenlivý. Feny snese, ke psům už tak přátelský není, je naučený na náhubek a venku na vodítku poslouchá. Vhodný jen ke zkušenému páníčkovi. Rozhodně nevhodný k dětem. Zatím nezjištěn žádný potravinový problém.

Fogy

Fogy je skoro 11letý aktivní důchodce. Venku na vodítku si procházku užívá, netahá. Rád se mazlí. Nejspíše potravní alergie, proto musí brát své léky a jako pamlsky pouze králičí a nebo jehněčí pamlsky. Miluje feny a s ostatními psy vychází.

August

August je RTW, který má asi dva až tři roky. Je přátelský, zvyklý na náhubek, po psech vyjíždí. Hypoalergenní dieta. Ovládá základní povely. Bojí se, když na něho někdo zvýší hlas. A má respekt z chlapů. Na vodítku netahá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto LOZ Olomouc, Útulek Přerov

Štítky útulek, hledáme páníčka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.