pondělí 29. dubna 2024 Robert

Po čtyřech měsících je zpět Týden hokeje. Děti si vyzkouší, jaké je to být hokejistou

V týdnu od 20. do 26. ledna bude probíhat po celé České republice již osmý ročník populární akce pro děti a jejich rodiče s názvem Týden hokeje. Také v Olomouckém kraji si děti mohou vyzkoušet, jaké je to být hokejistou nebo hokejistkou.

Kdy a kde se děti v Olomouckém kraji mohou těšit na Týden hokeje?

21. ledna 17.00 HK MD Šumperk
23. ledna 16.30 HC ZUBR Přerov
23. ledna 16.30 SK Prostějov 1913, spolek
23. ledna 17.00 HC Uničov
24. ledna 16.30 TJ HC Šternberk
25. ledna 10.30 HC Olomouc

Ve spolupráci s Českým hokejem tuto populární akci uspořádá 154 pořádajících klubů z celé České republiky. Jedná se o akce, při nichž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. 
Pro všechny děti je připraveno spousta zábavy jak na ledě, tak i mimo něj. Organizátoři ve spolupráci s Českým hokejem připravili nespočet her, dovednostních disciplín i soutěží, které malým zájemcům o lední hokej přiblíží, jaké je to být hokejistkou nebo hokejistou. V minulých ročnících dokonce na průběh Týdne hokeje dohlíželi i takové hvězdy jako Jaromír Jágr, Martin Ručinský, Patrik Eliáš nebo třeba Martin Straka. Děti se tak mají na co a i na koho těšit! Pro každého účastníka Týdne hokeje budou navíc připraveny dárky včetně pravých hokejových dresů.

A na své si přijdou i rodiče. Pro ty je rovněž připraven doprovodný program, během kterého se dozví, co obnáší mít doma malého sportovce, jak je v daném klubu organizována práce s mládeží a jaký přínos má hokej pro jejich děti. A to jak po fyzické, tak i psychické stránce.

Co všechno je potřeba si na akci přinést? Stačí jen brusle, helma (cyklistická či lyžařská) a rukavice. Pokud nedisponujete bruslemi a helmou, můžete se obrátit na pořádající klub s dotazem na možnost zapůjčení vybavení přímo na místě.

V rámci projektu Pojď hrát hokej se doposud uskutečnilo sedm Týdnů hokeje, kterých se zúčastnilo téměř 30 000 dětí. V září 2016 se konal Týden hokeje pouze na omezeném počtu zimních stadiónů. Od ledna 2017 se pak Týden hokeje rozšířil do celé České republiky a pravidelně se koná na více než 140 místech. 

Více informací o Týdnu hokeje se dozvíte ZDE.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pojdhrathokej.cz

Štítky sport, hokej, děti, Týden hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.