pondělí 6. května 2024 Radoslav

Filmaři hledají komparz pro natáčení snímku Zpráva o záchraně mrtvého

Filmaři hledají komparz na natáčení nového celovečerního hraného filmu Zpráva o záchraně mrtvého. Přihlásit se mohou muži a ženy ve věku 30-50 let a kluci ve věku 7-9 let. Natáčení filmu proběhne ve Fakultní nemocnici Olomouc v březnu a dubnu 2020. Snímek vzniká v koprodukci s Českou televizí.

Zájemci se mohou přijít přihlásit do castingové databáze 30.1.2020 kdykoliv mezi 9:00 – 19:00 hodinou do budovy Audiovizuální produkce UP (Biskupské náměstí 1, Olomouc). Pokus byste rádi byli součástí komparzu, ale nemůžete se zúčastnit castingu, kontaktujte asistenta režie Jonáše Vacka prostřednictvím e-mailu: vacek.jonas@gmail.com nebo telefonicky 775 234 515. Samotné natáčení pak proběhne v měsících březnu a dubnu v prostorách Fakultní nemocnice Olomouc - budově Franze Josefa. Honorář za filmovací den činí 500 - 1000 korun. 

Snímek Zpráva o záchraně mrtvého, jehož režisérem je Václav Kadrnka, vychází právě z jeho deníkových zápisků z doby, kdy jeho otce postihla mozková mrtvice. Ve filmnu otec upadne do kómatu a jeho syn si najme  v blízkosti nemocnice byt a pravidelně za ním dochází. Následně podstoupí lékařské vyšetření a zjistí, že trpí stejnou dědičnou chorobou jako jeho otec.

Václav Kadrnka je autorem devíti studentských filmů a tří celovečerních smínků (včetně připravovaného filmu Zpráva o záchraně mrtvého). V roce 2012 získal Karnka Cenu filmové kritiky v kategorii Objev roku. Jeho druhý, celoveřerní snímek Křižáček, ve kterém se hlavní roli zahrál Karel Roden, získal hlavní cenu pro nejlepší film Křišťálový glóbus na festivalu v Karlových Varech.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.