neděle 5. května 2024 Klaudie

Luxusní bydlení u Šantovky má dočasnou stopku, zájemci o byty dostávají zpět zálohy

Podle serveru idnes.cz developeři pozastavují plán na bydování luxusní bytové čtvrti poblíž nákupního centra Galerie Šantovka. Důvodem jsou ceny na realitním trhu - podle firmy při těch současných není možné stavět.

Prodej bytů v projektu Šantovka Living je z kapacitních důvodů stavebních společností nyní pozastaven," řekl pro server idnes.cz mluvčí Šantovky Juraj Aláč.

Hlavním dovůdem je fakt, že stavební firmy si nyní říkají za stavbu v takovýchto podmínkách a takového projektu příliš vysoké částky. „Oba tyto faktory nás vedou k tomu, abychom byty buď podstatně zdražili, anebo slevili z předpokládaných kvalit, případně se snažili hledat jiné řešení,“ řekl dále Aláč.

Lidé, kteří již projevili zájem o bydlení v luxusní čtvrti a složili zálohu, mají možnost dostat své peníze zpět. „Ti, kteří potřebují byty k vyřešení vlastní bytové situace, naši nabídku na vrácení záloh využili. Naopak ti, kteří kupují byty investičně, tedy spíše kvůli zhodnocení svých financí, o rušení rezervace a vrácení záloh zájem nemají,“ řekl Aláč k vracení záloh na byty.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj idnes.cz

Štítky Šantovka living, developing, bydlení, reality, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.