sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Hasiči a policisté převzali ocenění za záchranu lidských životů

Mezi oceněné patří jednotka jesenických hasičů, ti minulý rok při výjezdu k odstranění následků vichřice zachránili pomocí defibrilátoru život seniorovi. Policisté z Přerova zase loni v srpnu evakuovali čtyři lidi z hořícího domu.

Společně s hasiči potom celý věžák prohledali, aby se ujistili, že v domě nikdo nezůstal. Jejich prostějovský kolega dříve v červnu dokázal obnovit životní funkce sedmnáctiměsíčnímu batoleti, za což se mu dostalo uznání i od přivolaného lékaře. Mezi oceněnými se objevili i celníci, kteří v lednu úspěšně poskytli první pomoc muži v Chropini, jehož postihla srdeční zástava. Dlouholetí pracovníci záchranné služby pro změnu obdrželi medaili za zásluhy o bezpečnost.

Ceremonie se udála v rámci třetího společenského večera složek integrovaného záchranného systému. Vyznamenaní svá ocenění přijali z rukou hejtmanova náměstka Jana Zahradníčka. „Mimořádné uznání si zaslouží všichni lidé, kteří svojí vysokou profesionalitou vytvořili z integrovaného záchranného systému špičkovou organizaci, na kterou se lidé v celém Olomouckém kraji mohou spolehnout,“ uvedl Zahradníček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Krajský úřad Olomouckého kraje

Štítky Ocenění, záchrana života, hejtman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.