sobota 18. května 2024 Nataša

FOTO: V Přerově proběhl Projektový den s Policií ČR

Policie ČR Olomouckého kraje ve spolupráci se Střediskem volného času Atlas a Bios ve dnech 20. a 21. 2. 2020 uspořádali pro přerovské studenty Projektový den s Policií ČR. Cílem bylo zajímavou a atraktivní policejní práci co nejvíce přiblížit studentům.

Všichni zúčastnění si mohli prohlédnout stálou službu, celu pro umístění zadržených osob, střelnici, služební vozidla včetně Schengenbusu a čtyřkolky. Mohli si zblízka prohlédnout služební zbraně a další výstroj a výzbroj, sednout si do služebního auta, zastřílet si na laserové střelnici, prostě si prohlédnout a tzv. osahat to, co policisté reálně využívají při své práci. Dozvěděli se také mnoho podrobností o práci policistů nejenom na obvodních odděleních, ale třeba i o práci služebních kynologů a policistů z odboru cizinecké policie. Bylo jim vysvětleno, jakým způsobem probíhá přijímací řízení a následný výcvik nově nastupujících. Studenti si vyzkoušeli i fyzické testy, jejichž úspěšné absolvování je nezbytné proto, aby se mohli stát policistou nebo policistkou.

Policie České republiky navyšuje početní stavy, neboť v Přerově vznikne nové oddělení hlídkové služby. Kdo se rozhodne stát policistou, získá náborový příspěvek 75 000 Kč, 6 týdnů dovolené a spoustu dalších benefitů. 

Celkem se zúčastnilo 150 studentů z 8 středních škol z okresu Přerov a studenti Střední policejní školy MV v Holešově. 

                                                                                                       

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Policie ČR

Štítky Policie, projektový den, Přerov, nábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.