neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Město Olomouc ocenilo strážníky

Oceňování nejlepších strážníků, zaměstnanců městské policie i hodnocení činnosti za uplynulý rok. Městská policie Olomouc uspořádala tradiční výroční shromáždění. Ocenění zaměstnanci si odznaky převzali na slavnostním ceremoniálu z rukou vrchního velitele městské policie, primátora Mirka Žbánka a ředitele Pavla Skalického.

V kategorii „Zaměstnanec roku 2019“ a „Strážník roku 2019“ bylo oceněno osm zaměstnanců městské policie. Odznaky věrnosti za trvání pracovního poměru v délkách 10, 15, 20 a 25 let si převzalo třináct zaměstnanců. V rámci slavnostního ceremoniálu se předávaly také čestné medaile ředitele Městské policie Olomouc. Medaili „Za záchranu života“ si převzal strážník Martin Schneider za profesionální a pohotový zákrok. Poskytnutím nepřímé srdeční masáže pomohl loni v srpnu k záchraně života třicetileté ženy. Medaile „Za zásluhy“ patří Miroslavu Charouzovi. Krajský koordinátor BESIP byl oceněn za dlouhodobou spolupráci v oblasti prevence bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

„Děkuji všem strážníkům a civilním zaměstnancům za jejich odvedenou práci a přeji hodně úspěchů v profesním životě i osobním životě,“ řekl ředitel městské policie Pavel Skalický. Při hodnocení uplynulého roku shrnul činnosti pořádkové a dopravní služby, preventivní informační skupiny, kamerového systému a vnitřní služby. „Mnoho požadavků mých i požadavků občanů města se už promítá v hodnocení předcházejícího roku,“ ocenil primátor Mirek Žbánek. „Je však mnoho věcí, na které se soustředí pozornost občanů a očekávání veřejnosti. Musíme mluvit o pozitivních i kritických stránkách vaší práce, protože cítím odpovědnost za přímý výkon vaší služby,“ zdůraznil primátor.

Stovky případů uvedené v hodnotící zprávě podle něj svědčí o tom, že dohled nad veřejným pořádkem ve městě funguje. „Kritika, která se na vás přesto někdy snáší, tady byla, je a bude. Je na vaší profesní cti, abyste se nad ni mohli přenést a dokázali přímý výkon vaší služby splnit co nejlépe. Vedení města za vámi stojí a váží si vaší práce,“ uvedl primátor Žbánek.

Participaci s městskou policií zejména na bezpečnostních opatřeních, ale i spolupráci při standardním výkonu služby v roce 2019 na výročním shromáždění zhodnotil a ocenil i vedoucí Územního odboru Olomouc Policie České republiky Jiří Musil.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Olomouc, policie, strážníci, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.