sobota 20. dubna 2024 Marcela

Útulek Voříšek sbírá peníze na novou studnu. Ubývá mu voda

Útulek Voříšek bojuje s nedostatkem vody. Proto se rozhodl vypsat dobročinnou sbírku a žádá o příspěvky, které pomůžou vybudovat novou studnu s pitnou vodou. Sbírka probíhá na portále Donio.cz.

„V našem soukromém útulku Voříšek se ročně postaráme zhruba o 200 opuštěných a zatoulaných pejsků. Jelikož jsme velký útulek s kapacitou 80 psů, musíme vynaložit velké úsilí, aby naše zařízení (zejména kotce a výběhy) byly čisté, udržované, a po hygienické stránce tak v pořádku,  jak mají být. Každý den se kotce a výběhy desinfikují a umývají vodou, pejskům se dává čerstvá voda. K tomu je ovšem nutné mít dostatek pitné vody ve studni, kterou bychom si moc přáli mít do konce letních prázdnin zprovozněnou. Ulehčí nám to práci ve všech směrech," píše útulek na stránce, kde je sbírka vyhlášená. 

Útulek Voříšek je soukromé zařízení v Čechách pod Kosířem, které nečerpá žádné dotace a byl postaven z úvěrů, které se ještě dnes splácí.
Proto je každá, zdánlivě třeba i malá pomoc vítána. Finanční příspěvky se používají na vše, co je v útulku potřeba - opravit, postavit, nakoupit krmení a zaplatit veterinární péči, která je velmi nákladná. 
Zařízení funguje již přes 12 let, a nový domov již našlo přes 1 300 pejsků. 
 

Stávající studna s pitnou vodou nestačí a útulku tak hrozí, že zůstane bez vody. K vybudování nové studny jsou potřeba studie a příslušná stavební povolení. Nová studna by zajistila levný zdroj užitkové vody pro úklid kotců, a taky zdroj pitné vody pro pejsky. Celkové náklady na studnu včetně projektu, čerpadla, rozvodů vody a elektřiny přesáhnou částku 100 000 Kč.

Vítána je jakákoli finanční pomoc. „Mockrát děkujeme všem hodným lidem, kteří se rozhodnou na studnu nám přispět. Každá částka má smysl, i ta nejmenší," vzkazuje přispěvatelům útulek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky útulek, psi, zvířata, voda, studna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.