sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Město Olomouc představilo mimořádná opatření a doporučení po jednání bezpečnostní rady

Dnes v úvodu tiskové konference sdělil primátor Miroslav Žbánek, že Bezpečnostní rada města byla svolána v reakci na výstup Bezpečnostní rady státu. Na tiskové konferenci oznámil primátor dalšímu kroky, které město v současné situaci podnikne, aby zamezili další šíření viru. 

Primátor dnes na tiskové konferenci bezprostředně po konání mimořádné bezpečnostní rady města, ke kterým krokům se město v následujících dnech uchýlí. Ta znějí takto:

  • Město bude realizovat opatření, vydaná Ministerstvem zdravotnictví ve svých organizacích

  • Město nebude organizovat veřejné akce po dobu trvání opatření MZ

  • Město uzavírá pro občany informační centrum města, pracovníky bude možné kontaktovat telefonicky

  • Město pozastavuje činnost klubů seniorů zřizovaných městem, ostatní služby pro seniory (rozvoz obědů, docházka terénních pracovníků apod.) zůstávají zachovány

  • Provoz mateřských škol a jeslí na území města Olomouce bude zachován, minimálně do pátku 13. března. V pátek město vydá další prohlášení.

  • V souvislosti s přerušením výuky ve školách, dojde i ke zrušení dalších akcí ve školách zřizovaných městem (tělocvičny, klubovny, hřiště, sportoviště)

  • Sportovní a kulturní zařízení zřizovaná městem budou uzavřeny (bazénová část Aquaparku Olomouc, bazénová část Plaveckého stadionu Olomouc, Moravská filharmonie, Moravské divadlo, sportovní haly, ZOO Olomouc, Knihovna města Olomouce, Centrum ekologických aktivit Sluňákov)

  • Veřejná doprava na území města bude jezdit bez posilových školních spojů od čtvrtka 12. března - tzv. prázdninový provoz

  • Město doporučuje sportovním klubům a zájmovým organizacím, aby zvážili své sportovní aktivity s ohledem na omezení shromažďování osob

  • Město doporučuje občanům, aby omezili fyzické návštěvy na úřadech SMOL , využít mohou telefonický kontakt

  • Město vyzývá právnické a fyzické osoby, aby dodržovaly nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR a pokyny orgánů ochrany veřejného zdraví

  • Hned na úvodu tiskové konference sdělil primátor Miroslav Žbánek, že Bezpečnostní rada města byla svolána v reakci na výstup Bezpečnostní rady státu. Na tiskové konferenci oznámil primátor další kroky, které město v současné situaci podnikne, aby zamezili šíření viru. 

Na dotaz novináře ohledně zajištění ochranných pomůcek pro řidiče MHD reagoval Miroslav Žbánek s ujištěním, že o tom intenzivně jednají. „Nakupují se dezinfekční prostředky, začínají se distribuovat. I tak ale musím přiznat, že v případě ochranných pomůcek je velký problém sehnat dostatečné množství" doplnil primátor. 

„Apelujeme na organizátory kulturních a dalších společenských akcí, aby respektovali nařízení vlády,“ dodal k situaci Jan Langr, vedoucí odboru ochrany.

Na závěr tiskové konference primátor připomenul, že není důvod k panice. „Není důvod k panice, v Olomouckém kraji je zatím jeden potvrzený případ a netýká se přímo města Olomouce. Myslím si proto, že i nákupní panika je v této chvíli zbytečná. Není nutno podléhat obavám, u ohrožených osob bude město Olomouce vynakládat značné síly, aby o ně bylo postaráno,“ sdělil Miroslav Žbánek, primátor města Olomouc. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky město, bezpečnost, virus, koronavirus, opatření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.