pátek 10. května 2024 Blažena

Fakultní nemocnice na jaře zprovozní šest nových parkovacích automatů

Řidiči od dubna snadněji zaplatí parkovné za odstavení svého vozu v areálu Fakultní nemocnice Olomouc, kde místo nynějších dvou parkovacích automatů zprovozní šest nových přístrojů. U všech bude možné navíc platit kartou.

„V současné době mají motoristé, kteří chtějí uhradit parkovací poplatek, k dispozici pouze dva platební automaty. To je vzhledem k počtu vozidel nedostatečné a vznikající fronty jsou zdrojem konfliktů i stížností. Nově chceme mít platebních automatů šest, včetně jednoho speciálně upraveného pro handicapované občany,“ uvedl za FN Olomouc Vladimír Olejníček.

Dva platební automaty budou mít řidiči k dispozici u výjezdu z areálu nemocnice v ulici I. P. Pavlova, další dva u výjezdu do Hněvotínské ulice, jeden u parkoviště pod Dětskou klinikou a jeden u centrálního parkoviště nad pavilony D a Y.

V areálu FN Olomouc je nyní k dispozici 842 parkovacích míst, letos k nim přibude dalších zhruba 350. Zaměstnanci nemocnice zároveň budou od 1. dubna častěji parkovat ve na vyhrazených parkovištích na okraji areálu. Díky tomu se uvolní více parkovacích míst v jeho centru, včetně samotné ulice I. P. Pavlova.

Na začátku září FN Olomouc plánuje otevřít třetí vjezd do svého areálu z Hněvotínské ulice, a to v prostoru mezi bývalým areálem firmy Balus a Teoretickými ústavy Lékařské fakulty UP. U tohoto vjezdu bude zároveň zprovozněno další parkoviště s platebním automatem.

V celém areálu FN Olomouc bude letos upraveno dopravní značení, aby se zlepšila přehlednost některých komplikovaných částí komunikací.

„Nedodržování dopravního značení je v areálu naší nemocnice velký problém. Chceme jej řešit jednak značným rozšířením počtu parkovacích míst, uvolněním míst v centru areálu pro potřeby pacientů, ale také důslednějším vymáháním dodržování pravidel za pomoci městské policie,“ podotkl Olejníček.

Autoři | Foto Facebook Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky ČR, nemocnice, automobilová, stavby, parkování, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.