sobota 4. května 2024 Květoslav

Pacient na interním oddělení ve Šternberku má koronavirus, personál je v karanténě

Jedna stanice interního oddělení nemocnice ve Šernberku na Olomoucku je uzavřena.V sobotu to řekla mluvčí nemocnice Radka Miloševská. Jeden z pacientů byl ještě před nástupem do nemocnice v kontaktu s člověkem nakaženým novým typem koronaviru. O případu informoval také server iDnes.cz. Testy poté u pacienta koronavirus potvrdily. Personál, který s ním přijel do kontaktu, je v karanténě, mělo by jít asi o desítku zdravotníků.

U zdravotníků se nyní dělají testy, vyhledávají se další lidé, se kterými byl pacient v kontaktu. "Muž je nyní na infekčním oddělení nemocnice v Prostějově, je v dobrém stavu, jde o seniora," řekla Miloševská. Žádná jiná nemocnice, která patří do sítě Agel, stejně jako šternberská, zatím podle mluvčí nemá pacienta či zdravotníka, u kterého by byl potvrzen koronavirus.

Onemocnění COVID-19 se prokázalo i u lékaře urgentního oddělení Fakultní nemocnice (FN) v Olomouci. Do karantény musí jeho pacienti i personál, podle mluvčího nemocnice by se zatím mělo jednat o asi 30 lidí. Lékař se před týdnem vrátil z Řecka. V Olomouckém kraji je zatím 21 potvrzených případů nákazy koronavirem, v pátek jich bylo sedm.

Autoři | Foto Facebook Nemocnice Šternberk

Štítky nemocnice, koronavirus, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.